Neproměněné šance a laciné góly. To je podle trenéra problém sešívaných | SK Slavia Praha
Více

Neproměněné šance a laciné góly. To je podle trenéra problém sešívaných

PŘÍBRAM/NA LITAVCE - Sešívaným se podařilo vstřelit v Příbrami první branku, domácí ale vyrovnali a na konec dokonce otočili. „Mohli jsme uspět, ale chybí tomu v klíčových momentech proměňování šancí, příkladem může být, když Hrubý nastřelil tyč,“ poukázal na slabiny týmu trenér Miroslav Beránek.
Slavia opět prohrála nešťastnou brankou v závěru zápasu. Do něj ale nevstoupila špatně. „Chtěli jsme tady uspět a myslím, že jsme nepodali špatný výkon. V prvním poločase se hrál oboustranně rychlý fotbal, čemuž pomohl určitě i déšť. Podařilo se nám jít rychle do vedení, domácí ale po krásné akci vyrovnali. Zeman pak nastřelil ještě břevno, ale myslím, že jsme ho přikryli dobře,“ pochválil trenér Miroslav Beránek hlídání záložníka domácích.

Pak už ale hledal slabiny. „Chleba se lámal při našich šancích, které jsme nevyužili. Ve druhém poločasu už byla hra hodně rozkouskovaná, hodně soubojů. Dařilo se nám zápas kontrolovat, ale v 90. minutě jsme si dali vlastní gól, který nakonec utkání rozhodl,“ dodal Beránek.

K finální brance se hlásí příbramský Roman Bednář, který je i v zápise o utkání uveden jako střelec. Stejně jako Škoda při první brance. „Bílek říkal, že to odehrál on,“ tlumočil slova kapitána Beránek. Prohra Slavie měla podle něj ale více důvodů. „Rozhodně opět naše neproměněné šance. Dostali jsme gól z ojedinělého útoku. Já tam jinou šanci neviděl, byl to pro nás nešťastný konec,“ mrzelo ho.

K slávistické mušce se rozpovídal ještě podrobněji. „Mohli jsme uspět, ale chybí tomu v klíčových momentech proměňování šancí a na druhá straně naopak inkasujeme laciné góly. Příkladem může být, když Hrubý nastřelil tyč. Ve druhém poločase šel na bránu Škoda, který s tečí taky trefil tyčku,“ poukázal na některé situace.

Škoda má ale jinak úspěšnost vysokou. „Padá mu to tam, to je pravda. Ostatním bohužel ne. Potřebovali bychom střeleckou podporu i od nich,“ ví trenér sešívaných.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články