Neproměnili jsme toho strašně moc, kalí to výkon týmu | SK Slavia Praha
Více

Neproměnili jsme toho strašně moc, kalí to výkon týmu

Trenér Jindřich Trpišovský hovořil po remíze s Legií o výkonu svých svěřenců, trápení v koncovce i rozsáhlé marodce, na kterou pravděpodobně nově přibyl Lukáš Masopust.

„Dobře jsme do zápasu vstoupili, měli jsme tlak i brankové příležitosti. Hráli jsme velice dobře, ale místo toho, abychom vedli 1:0, tak jsme nezachytili jeden náběh a prohrávali. Pak se nám podařilo po standardce vyrovnat, pak jsme zase z druhé střely na bránu dostali gól na 2:1. V nastavení se nám podařilo srovnat, ve druhé půli soupeři pomohl příchod Josuého, my už si tolik možností nevytvořili, měli jsme dvě nebo tři šance, které jsme ale neproměnili, a i po řadě nucených střídání skončil zápas remízou,“ říká po utkání s Legií Jindřich Trpišovský.

Ondra potřebuje opět získat sebedůvěru

První gól Legie padl i kvůli nešťastnému výběhu Ondry Koláře, kterého přeloboval unikající Emreli. „Snažíme se ho podpořit, něco tady odvedl a dokázal. Na každém by ale takový gól zanechal v zápase stopy, cítí se za tu situaci hodně zodpovědný, prožívá to asi nejhůře za dobu, co ho znám. Navíc v těch zápasech, které jsme hráli, není moc situací, kdy by Ondra mohl nějak pomoci, chytatelných střel. První gól padl po jednom ze zbytečných dlouhých míčů, soupeř pak balon nakopl, ten nás přelétl. 

Je to na Ondrovi vidět hlavně při hře nohama, hraje jednodušeji než dříve, čímž hra trpí. Snažíme se s ním všichni pracovat, aby dostal zpátky sebedůvěru. Každý dělá chyby, to je fotbal, my ho ale potřebujeme zpátky v té sebedůvěře, kterou měl. Potřebovali bychom nějaký zápas, kde by měl příležitost nás podržet. Je to i o rozehrávce, nahoře nemáme hráče, kteří by se mohli prát o dlouhé balony, musíme mu pomoct, aby i on mohl pomoci týmu,“ ví trenér sešívaných.

Gólman Slavie stále ještě pociťuje následky jarního zranění hlavy. „Ondra trénuje normálně s týmem, stále ho ale provázejí problémy z toho zákroku, v kempu dostal do hlavy a týden pořádně netrénoval. Kdyby teď ale nebyl stoprocentně připravený, tak ho do zápasu nepouštíme. Máme skvěle připraveného Aleše Mandouse, s Ondrou pracují trenéři gólmanů a je na zápasy plně připraven,“ přibližuje kouč Slavie.

Olayinka a Krmenčík by mohli být pro odvetu k dispozici

Na šanci mezi třemi tyčemi čeká letní posila z Olomouce, devětadvacetiletý Aleš Mandous. „Je tady nějakou dobu, zhruba měsíc a půl. Má dobrou hru za obranou, vysoké postavení, do brány se dostane, bude to pro něj ale první start, bude to v době, kdy on i mužstvo budou připraveni. Ondra měl výpadek, takže zatím jde pro něj každý zápas do plusu. Máme ale v plánu Aleše nasadit, na postu gólmana i stopera je nejdelší adaptace. Fakt vypadá skvěle, nikdy jsem s ním nedělal, měl spoustu referencí, ale je ještě lepší, než jsem myslel. Do brány se v příhodnou chvíli dostane, až se třeba nebude v obraně točit tolik stoperů,“ říká Jindřich Trpišovský.

Po utkání s Legií se sešívaným rozšířila už tak velmi početná marodka, zápas nedohrál kapitán Lukáš Masopust. „Velké plus je pro nás Ondra Kúdela, kterému už pro příští zápas vypršel trest. Určitá šance je u Petera Olayinky, tam je ale problém, který musíme v repre pauze vyřešit drobným operačním zákrokem, takže to bude hodně pocitové. Uvidíme, jak to bude s Michaelem Krmenčíkem, tam nějaká šance je, naplno se připojí k týmu v pondělí. U Lukáše je určitý svalový problém, uvidíme na sonu, moc dobře to ale podle něj nevypadá, možná to bude něco vážnějšího. Potřebujeme zvyšovat kapacitu hráčů, proti Legii jsme v loňském tempu zvládli poločas, doufáme, že příští zápas to prodloužíme na padesát nebo šedesát minut. Jen hráči, co jsou s námi od začátku přípravy, jsou schopní hrát celý zápas. Uvidíme, kdo se z marodky vrátí,“ přemítá kouč sešívaných.

Šancí jsme měli neskutečně mnoho, je to těžké na psychiku

Slávisté měli celý zápas proti Legii velkou převahu, stejně jako proti Ferencvárosi ale nedokázali proměnit řadu velkých příležitostí. „Trpím hodně, fotbal se hraje na góly, když doma padne, je to velká radost. Když spočítáme střelecké pozice s posledních dvou domácích zápasů, je toho hodně. Je to těžké i pro psychiku, když nedáte čtyři vyložené šance a pak z první střely inkasujete. Za ty tři zápasy v Evropě bylo příležitostí neskutečně moc, vytěžili jsme z toho ale jenom tři góly. Kalí to výkon týmu, gól je navíc to nejhezčí na fotbale, takže mě mrzí, že se nemůžeme radovat z více gólů,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články