Nervozita? Spadla ze mě, jak rozhodčí pískl do píšťalky | SK Slavia Praha
Více

Nervozita? Spadla ze mě, jak rozhodčí pískl do píšťalky

Jaroslav Zelený nastoupil proti Zenitu ke svému premiérovému utkání v Evropské lize. „Jsem rád, že jsem hrál od začátku, nejvíce mě ale těší postup," říká sešívaný bek.

Slavia po vítězství proti Zenitu postupuje do jarní části Evropské ligy. V kabině asi panuje spokojenost...
„Jsme nadšení, že jsme se do jarní části probojovali a potěšili fanoušky. Postoupili jsme společně s Plzní, což je dobře pro celý český fotbal. V osudí losu jsou atraktivní soupeři, velké kluby."

Kdybyste si mohl vybrat, komu byste se chtěl ve vyřazovacích bojích postavit?
„Doufám, že by to mohl být někdo z anglické ligy, ale uvidíme, jak los dopadne."

Nastoupil jste po delší době v základní sestavě, užil jste si zápas?
„Ano, jsem rád, že jsem po delší době hrál od první minuty. Třešničkou je, že jsem nastoupil v Evropské lize a ještě více mě těší postup do jarní části soutěže."

Byl jste před utkáním nervózní?
„Před zápasem trochu ano. Jak ale rozhodčí pískl do píšťalky, tak to ze mě spadlo. Člověk se začne soustředit na hru a nervozitu už moc nevnímá."

Zenit jste nepustili do žádné větší šance, jste s výkonem defenzivy spokojen?
„Je pravda, že si soupeř žádnou stoprocentní šanci nevytvořil. Vzadu jsme to zvládli dobře, především jsme si ale vytvořili šance a vsítili dva góly. Je to rozdíl od zápasu v Petrohradě, kde jsme byli lepší, ale nedokázali jsme se gólově prosadit."

V úvodu zápasu jste dvakrát ostřeji fauloval soupeře, bál jste se žluté karty?
„U toho prvního faulu ani ne, ale u toho druhého jsem se trochu obával, aby mě rozhodčí nepotrestal. V obou případech jsem byl v souboji pozdě a ten druhý zaváněl kartou."

Vítězství slavíte i díky krásnému gólu Miroslava Stocha...
„Miňo Stoch tyhle střely zvládá, potvrzuje to opakovaně. Poslední dobou mu to tam padá a já jsem za něj rád, že má takovou střeleckou formu."

V průběhu druhé půle zůstal po střetu se Shatovem ležet na zemi Ondřej Kolář, Zenit přesto pokračoval ve hře. Jak jste viděl celou situaci?
„Zpětně se musím trochu pokárat, protože jsem měl míč odpálit pryč ze stadionu. Nepočítal jsem s tím, že Driussi bude hrát dál, protože stoprocentně musel vidět Ondru Koláře, jak leží a nemůže hrát. Jak ale říkám, měl jsem to vyřešit lépe a zakopnout balon."

Hrál jste první zápas v Evropských pohárech ve své kariéře, dostal jste před utkáním od trenéra nějaké speciální pokyny?
„Abych vám řekl pravdu, žádné konkrétní pokyny jsem nedostal. Pokud ale moc nenastupujeme, tak nás trenéři povzbuzují, abychom se nebáli hrát."

V závěru utkání jste měl velkou šanci ke skórování, síť se vám ale rozvlnit nepodařilo. Co chybělo?
„Tu situaci jsem asi mohl vyřešit lépe. Nemyslím si, že bych volil nějaké špatné zakončení, provedení ale nebylo moc dobré. Té střele chyběla přesnost, navíc jsem měl míč poslat výše a razantněji."

Sledovali jste vývoj souběžně hraného utkání Kodaně s Bordeaux?
„Já vůbec. Chtěli jsme se soustředit především na sebe a nehledět na výsledek druhého zápasu."

Do Slavie přestupuje Lukáš Masopust, který s vámi hrál v Jablonci. Budete mu dělat ve Slavii průvodce?
„To se uvidí (smích). On se kamarádí spíše se Standou Teclem, se kterým se zná už z Jihlavy a hodně to spolu táhli i v Jablonci. Takže spíše on bude takový Lukášův mentor."

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články