Nicolae Stanciu Přihraj:Králem asistencí | SK Slavia Praha
Více

Nicolae Stanciu Přihraj:Králem asistencí

Nicolae Stanciu se stal Přihraj:Králem asistencí za 16. až 20. kolo FORTUNA:LIGY.

Čtvrtým letošním Přihraj:Králem asistencí za své výkony mezi 16. a 20. kolem FORTUNA:LIGY se stal sešívaný záložník Nicolae Stanciu. V uplynulých pěti kolech vyprodukoval celkově 3 asistence. V 18. kole před naplněným Edenem posadil míč z přímého volného kopu přesně na hlavu Laca Takácse, který se mohl radovat ze svého prvního gólu v sešívaném dresu. O pět dní později, na půdě Liberce v rámci 19. kola si připsal asistence dokonce hned dvě. V prvním případě našel z pravé strany přesně centrem Milana Škodu, který otevřel skóre, a v tom druhém po brilantní kombinaci uvolnil do gólové šance Petra Ševčíka, který uzavíral na konečných 3:0. 

Stejný počet asistencí si však připsal v daném úseku ligy i Malinský z Liberce a Mršič z Českých Budějovic. To, co převážilo misku vah na stranu slávisty, byly jiné ukazatele a v těch svou konkurenci Nicolae Stanciu s přehledem převálcoval. Kromě zmíněných asistencí vytvořil 12 přihrávek do gólových šancí, 9 předfinálních přihrávek a 21 přihrávek směřujících do pokutového území soupeře. 

V prvních pěti jarních kolech tak vyběhne Nicolae Stanciu na trávník se speciálně upraveným drese se zlatým číslem a označením Přihraj:Krále asistencí na rukávu. Nutno také podotknout, že už se jedná o druhé vítězství slávistické sedmičky v této soutěži. Ještě v barvách našeho rivala na začátku loňské sezony se stal vůbec prvním hráčem, který tuto soutěž opanoval.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články