Novou posilou Slavie obránce Lukáš Pokorný! | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie obránce Lukáš Pokorný!

PRAHA – Výraznou posilu získala Slavie do obranné řady. Tým Jindřicha Trpišovského posílí stoper Lukáš Pokorný, který do Edenu přestupuje z francouzského Montpellier HSC. Během pátku absolvoval úspěšně zdravotní prohlídku a odpoledne už odcestoval za týmem do Španělska. Jeho přestup bude po administrativní stránce dotažen 26. ledna.
„O Lukáše jsme hodně stáli. Už z předchozího společného působení jsme si ověřili, že je to vhodný typ do způsobu fotbalu, který chceme praktikovat. Zároveň se v jeho současném francouzském působišti změnil trenér a nedával mu dost prostoru, takže byla šance ho získat. Snažili jsme se toho využít a po nějakém dlouhodobějším vyjednávání se to také povedlo, za což jsme rádi,“ říká sportovní ředitel Jan Nezmar.

Dojmy z nového angažmá střední obránce neskrýval. „Když jsem byl teď v Edenu, dýchlo na mě, že začíná nová kapitola života. Mám z toho hezký pocit a jsem plný očekávání,“ těší se
Lukáš Pokorný, který do Slavie přichází za přestupovou částku 800 tisíc euro.

Jak probíhalo rozhodování o návratu do Česka a příchodu do Slavie? „Zvažoval jsem pro a proti. Když jsem ti pak na papírek napsal plusy a mínusy, tak jsem zjistil, že na straně mínusů není skoro nic, oproti tomu papírek s plusy byl plný, takže jsem byl rozhodnutý, že do toho chci jít a být úspěšný tady,“ doplnila nová posila.

„Jdu do klubu, který chce být úspěšný, ještě jsem v takové situaci nebyl. Vždycky jsem byl v menších týmech, ať v Liberci nebo Montpellier, tohle je pro mě nová výzva, protože být v týmu, který musí vyhrávat a má to v DNA, je pro mě něco jiného. Fakt se na to těším. Je to jedna z věcí, kvůli které tu jsem,“ zdůrazňuje Pokorný.

„Lukáš Pokorný chtěl řešit svoji situaci v Montpellier, kde po skvělém startu svého angažmá nedostával v poslední době herní prostor. Jednalo se o možnostech jeho působení v rámci nejvyšších soutěží ve Francii či Belgii, nakonec rozhodlo rychlé a velmi konkrétní jednání Slavie,“ popsal přestup předseda představenstva společnosti SPORT INVEST Viktor Kolář.

„Lukáš Pokorný dobře zná práci nového sportovního vedení Pražanů, měl možnost opakovaně mluvit s trenérem i sportovním ředitelem. Jindřich Trpišovský umí naplno využít potenciálu jednotlivých fotbalistů, Slavii povede k modernímu a rychlému fotbalu a to by mělo hráči vyhovovat. Lukáše lákají také vysoké sportovní ambice klubu a netají se tím, že výkony v dresu Slavie by se opět rád přiblížil návratu do národního týmu,“ dodal Kolář, který hráče zastupuje.

Čtyřiadvacetiletý obránce Lukáš Pokorný přichází do Edenu z jihu Francie. Do Montpellier HSC přestoupil v lednu 2017 z Liberce a na jaře odehrál ve francouzské nejvyšší soutěži třináct utkání. Poprvé nastoupil 27. ledna proti Olympique Marseille a postupně se zabydlel v základu.

Ve 32. kole pak svým výkonem pomohl Montpellier ukončit sérii pěti zápasů bez vítězství a prestižní časopis France Football ho dokonce zařadil do ideální sestavy kola. S příchodem nového trenéra ale na podzim v sestavě francouzského celku scházel.

Do Edenu bývalý kapitán Liberce následuje trenéra Trpišovského. Na severu Čech odehrál odchovanec Slovanu celkem šedesát ligových zápasů, debutoval v březnu 2014 proti Jihlavě. Za tu dobu se 190 centimetrů vysoký stoper dvakrát gólově prosadil, a to proti Spartě a Příbrami. Za Liberec odehrál také čtrnáct utkání v rámci Evropských soutěží, dva roky po sobě si zde navíc zahrál základní skupinu Evropské ligy.

Na konci léta 2016 dostal Lukáš Pokorný pozvání také do reprezentačního A-týmu, kde pod Karlem Jarolímem nastoupil v přípravném zápase s Arménií. 


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články