Novým trenérem Slavie Miroslav Beránek | SK Slavia Praha
Více

Novým trenérem Slavie Miroslav Beránek

PRAHA – Novým trenérem A-týmu Slavie bude Miroslav Beránek. Sedmapadesátiletý trenér se tak do klubu vrací po jedenácti letech.
„Je to pro mě velká výzva. Slavii se v poslední době nedařilo. Chtěl bych, aby se nám povedlo vrátit slávistům naději, víru a hrdost,“ říká pro slavia.cz nový trenér A-týmu Miroslav Beránek.

Slávisté začnou letní přípravu ve středu. „Čeká nás práce ve velkém tempu, na kterou se těším,“ pokračuje nový slávistický trenér. „Budeme chtít vrátit Slavii tam, kam patří,“ věří staronový kouč Slavie, který bude oficiálně představen na úterní tiskové konferenci.

Miroslav Beránek je všem slávistům velmi dobře známá postava. Nejen jako trenér, ale také jako hráč. Sedmapadesátiletý rodák z Benešova je odchovancem Tesly Votice, následně hrál za Jindřichův Hradec, Plzeň a Pelhřimov. V roce 1984 přestoupil do Slavie, kde hrál pět let. Celkově odehrál ve Slavii 352 zápasů, z toho 128 ligových.

Trenérskou kariéru zahájil Beránek v rakouském Gmundu, kde ukončil i tu hráčskou. Následovala angažmá ve Slavii (nejprve jako asistent, následně sezonu jako hlavní trenér), na Kladně, v Blšanech, odkud se v roce 2001 do Slavie vrátil a získal si fanoušky nejen ziskem domácího poháru, ale hlavně atraktivní útočnou hrou.

Po angažmá ve Slavii trénoval Beránek například v maďarském Debrecínu, kde získal titul, nebo v kazašské Astaně. Připsal si úspěchy i na reprezentační úrovni. Jako hlavní trenér dovedl českou jedenadvacítku k titulu mistra Evropy, dlouhá léta působil jako asistent u českého A-týmu. Naposledy vedl výběr Kazachstánu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články