O Ligu mistrů s Midtjyllandem, nebo Young Boys | SK Slavia Praha
Více

O Ligu mistrů s Midtjyllandem, nebo Young Boys

Slavia se v play off Ligy mistrů střetne s jedním z dvojice FC Midtjylland - Young Boys Bern. První zápas odehrajeme doma 22. září, odvetu pak 30. září.

Úterní los play off Ligy mistrů v Nyonu přisoudil Slavii do posledního předkola Ligy mistrů zřejmě nejsilnější možnou dvojici. Náš soupeř vzejde ze zápasu 3. předkola mezi dánským mistrem FC Midtjylland a vítězem posledního ročníku švýcarské ligy Young Boys Bern. Třetí předkolo se hraje na jeden zápas 16. září od 19:30 hodin a domácím klubem bude dánský mistr.

První zápas play-off Ligy mistrů odehrajeme doma v Edenu 22. září od 21:00. Odveta je naplánovaná na půdě soupeře na 30. září rovněž od 21:00.

FC Midtjylland

Dánský klub FC Midtjylland z města Herning, které se nachází ve stejnojmenném regionu Midtjylland (česky centrální Jutsko) je čerstvým mistrem dánské ligy, kterou zvládl opanovat za svoji nedlouhou historii celkově třikrát. Klub založený teprve roku 1999 se jako mistr ligy kvalifikoval do druhého předkola UEFA Champions League, kde si v jednozápasovém souboji dokázal poradit na hřišti bulharského Razgradu, proti kterému zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

BSC Young Boys

Klub z hlavního švýcarského města Bernu je rovněž čerstvým mistrem své domácí soutěže, celkově už počtrnácté. Young Boys za loňské úspěchy vděčí především gólové potenci kamerunského útočníka Nsameho, který stihl v lize nasázet neuvěřitelných 32 gólů. Jako mistr Swiss Super League se rovněž jako Midtjylland kvalifikoval do druhého předkola UEFA Champions League, kde si v domácím prostředí poradil vítězstvím 3:1 proti Klaksviku z Faerských ostrovů.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články