O kondici se bude starat Daniel Hejret, Radek Černý zůstává ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

O kondici se bude starat Daniel Hejret, Radek Černý zůstává ve Slavii

PRAHA - Realizační tým Slavia má další dva členy. O kondici týmu se bude starat Daniel Hejret, pozorovatelem nejen soupeřů a analytikem bude Miroslav Jirkal. Zároveň v klubu zůstává i Radek Černý, a to v roli trenéra brankářů dorosteneckých kategorií.
Kondiční trenér Daniel Hejret se narodil 4. března 1962. S Miroslavem Beránkem spolupracoval u kazašského národního mužstva. Odborník na kondici a zdravou stravu se věnuje přípravě vrcholových sportovců nejen ve fotbale, ale také v boxu, thai boxu, florbalu, hokeji či tenise. Ve Slavii působil například v roce 2010 jako kondiční trenér u staršího dorostu.

Miroslav Jirkal se narodil 19. listopadu 1955. Jako ligový brankář nastupoval v dresu Českých Budějovic, kde následně působil i jako asistent trenéra. Jako člen realizačního týmu působil například v Brně, Slavii nebo v čínském klubu Jiangsu Sainty, kde dělal nejen asistenta u A týmu, ale i trenéra rezervy. Jeho hlavním úkolem bylo nejčastěji sledování soupeřů a rozbor jejich hry, roli pozorovatele zastával dlouho i v českém národním týmu.

Radek Černý bude pokračovat ve Slavii. Už ne sice v hráčské roli, ale jako trenér se bude starat o dorostenecké gólmany. „S Karolem Kiselem jsme mluvili o nějaké spolupráci delší dobu. Víceméně jsme byli v jednání, finálně jsme se dohodli ve středu,“ prozradil odchovanec Slavie Radek Černý.

„Měl bych být u dorostů s tím, že jsem se bavili s Oldou Pařízkem, že bychom spolu rádi spolupracovali i u žáků tak, že bychom se u jednotlivých týmů protočili a vzájemně měli na brankáře jiný pohled,“ vysvětluje někdejší gólman Slavie.

Bude ještě někde Radek Černý chytat v brance aktivně? „V tuhle chvíli asi ne. Tím, že nastoupím do této funkce ve Slavii, si to nedokážu představit,“ zakončil Černý.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články