ONLINE: Od 18:00 čeká Slavii 291. derby | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: Od 18:00 čeká Slavii 291. derby

V rámci 28. kola FORTUNA:LIGY čeká na slávisty od 18:00 291. derby proti Spartě.

Kromě dlouhodobých marodů Jakuba Hromady a Stanislava Tecla se nemohl Jindřich Trpišovský při výběru základní sestavy spolehnout na Vladimíra Coufala, který si ze čtvrtečního čtvrtfinálového utkání proti Chelsea odnesl lehké zranění.

Od úvodních minut tak na trávníku nebude chybět Ondřej Kolář, jehož branku bude ochraňovat obrana se Simonem Delim a Michaelem Ngadeuem na stoperu a s Janem Bořilem a Michalem Frydrychem na krajích. Roli defenzivních štítů obstarají Tomáš Souček s Alexem Králem a ofenzivní příležitosti budou mít na starosti Lukáš Masopust, Josef Hušbauer a Jaromír Zmrhal. Na hrot se postaví kapitán Milan Škoda.

Tato sestava nám nabídne i dva zajímavé milníky. Josef Hušbauer svým 97. ligovým utkáním v dresu Slavie vyrovná počet ligových zápasů, do kterých zasáhl jako hráč Sparty a Milan Škoda se svým 194. startem posune na 2. příčku v žebříčku slávistických startů v lize. Na prvního Davida Hubáčka mu bude po dnešku chybět už pouhých pět utkání!

Sestava: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Král – Masopust, Hušbauer, Zmrhal – Škoda
Náhradníci: Kovář, Olayinka, Zelený, van Buren, Kúdela, Stoch, Traoré

TEXTOVÝ ONLINE Z UTKÁNÍ NAJDETE ZDE

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články