ONLINE: V Mol Cupu proti Ústí v základu Mešanovič | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: V Mol Cupu proti Ústí v základu Mešanovič

V 18:30 vstoupí sešívaní do letošního ročníku domácího poháru MOL Cup. Slavia začne cestu za obhajobou domácím duelem proti Ústí nad Labem.

Trenér Jindřich Trpišovský udělal v sestavě několik změn, k vidění budou také několik premiér. Střežit branku sešívaných bude Přemysl Kovář. Před nimi budou obranou dvojici tvořit stopeři Michal Frydrych a Ondřej Kúdela, na krajích obrany pak nastoupí Jan Bořil a Jaroslav Zelený.

První soutěžní start v základní sestavě si připíše osmnáctiletý odchovanec Slavie Matěj Valenta, spolu s ním nastoupí ve středu zálohy Ibrahim Traoré. Poprvé v základu nastoupí také Jan Matoušek, který bude hrát na pozici ofenzivního záložníka.

Na pozici pravého záložníka bude hrát Alexandru Baluta, na druhé straně vůbec poprvé do soutěžního zápasu A-týmu zasáhne také rychlonohý Jan Vejvar, který v letošním ročníku hraje za juniorku, představil se ale také například v přípravném utkání v Nitře, kde se dokonce dokázal gólově prosadit.

Velká návrat do základní jedenáctky hlásí Muris Mešanovič, který se bude od prvních minut rvát na hrotu útoku.

Na lavici bude připraven brankář Martin Vantruba, dále Vladimír Coufal, Jaromír Zmrhal, po zranění vracející se Peter Olayinka, Josef Hušbauer, Miroslav Stoch a poprvé se v nominaci k zápasu A-týmu ocitl kapitán vedoucího celku dorostenecké ligy Tomáše Vlček, který hraje na pozici stopera.

Sestava: Kovář – Bořil, Frydrych, Kúdela, Zelený – Valenta, Traoré – Baluta, Matoušek, Vejvar – Mešanovič
Lavička: Vantruba – Coufal, Zmrhal, Olayinka, Hušbauer, Stoch, Vlček

UTKÁNÍ MŮŽETE POSLOUCHAT NA RÁDIU SLAVIA

ONLINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články