Obhajoba byla ještě těžší, než zisk prvního titulu | SK Slavia Praha
Více

Obhajoba byla ještě těžší, než zisk prvního titulu

Sešívaní v posledním zápase sezony remizovali se Spartou a zvedli nad hlavu pohár pro mistra ligy. „Jediná kaňka je, že jsme nevstřelili kýženou branku," říká Jindřich Trpišovský.

„Bezprostřední pocity jsou skvělé. Podařilo se nám obhájit titul, bylo to ještě těžší než ho získat poprvé. Kvůli odchodům hráčů i dlouhé jarní pauze, Plzeň na jaře hrála skvěle, my přebudovávali mužstvo a jsem rád, že jsme to nakonec zvládli a přiblížili se číslům z minulé sezony. Je to završení práce, které se dennodenně věnujeme, je jen škoda, že nemohlo být vyprodáno a na stadion se dostala jenom část fanoušků,“ hodnotí zisk titulu trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisty teď konečně čekají velké oslavy. „Bude to podobné jako loni, ale vždy v tu chvíli, kdy to získáte, je ten pocit silnější a oslavy větší. Teď je to ale na druhou stranu volnější, máme volné hlavy, bude to asi spíše přátelské posezení,“ říká kouč sešívaných a je především rád, že se liga po koronavirové krizi mohla dohrát. „Že se liga dohrála jsem si oddechl hodně, bál jsem se, že se zbytek sezony zruší. Je důležité, že se ročník podařil zachránit, bez ohledu na konečný výsledek je skvělé, že se vše dohrálo a nejsou žádné zbytečné spekulace. První tři týdny po začátku krize byly myšlenky nejčernější, báli jsme se, že se celoroční práce vyhodí do koše. Jsem proto rád, že se to nakonec dohrálo,“ těší trenéra Slavie.

V posledním zápase sezony sešívaní remízovali se Spartou 0:0. „Mrzí mě to hodně, hráli jsme doma, nedali jsme gól, to je pro mě vždy hrozné. Zápas jsme měli téměř celý zápas ve svých rukách, hráli jsme skvěle týmově i individuálně, měli jsme hrozně moc zakončení, jediná kaňka je, že jsme nevstřelili tu kýženou branku,“ říká Jindřich Trpišovský.

Realizační kádr už s koncem sezony intenzivně přemýšlí nad posílením kádru pro příští sezonu. „Doufáme, že některé nové tváře přivítáme v přípravě. Kádr byl stavěn na jarních patnáct zápasů, teď to budeme stavět jinak, je třeba tým doplnit. Čekáme ještě na hráče, kteří se vrací z hostování, a na stav zraněných. Uvidíme, kdo nás doplní,“ přibližuje kouč Slavie.

„Hlavně si přeji, aby nikdo neodešel, hlavně v případě Ondry Koláře. Nic takového nemáme v plánu, uvidíme ale, jaké týmy přijdou s případnou nabídkou, to nikdy nemůžete vědět. Kádr bychom naopak rádi doplnili a rozšířili na určitých postech. Hlavně Ondra Kolář je pro mě extrémně důležitý a doufáme, že u nás ještě sezonu zůstane,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Letní dovolená bude letos relativně krátká. „Hned od čtvrtka máme čtrnáct dní volno, pak už začínáme s kempem v Rakousku. Letní příprava bude čtyři týdny, budeme mít jedno kondiční a jedno herní soustředění,“ říká trenér Slavie a doufá, že už realizačnímu týmu budou k dispozici marodi z letošní sezony, zejména David Hovorka s Ondřejem Kúdelou.

„Doufáme v to. U Davida to určitě ještě není na hru. Peter Olayinka už trénuje naplno, u Davida Hovorky to ještě přibližně bude tři týdny trvat, stejně tak u Ondry Kúdely,“ má jasno kouč sešívaných.

Titul samozřejmě patří nejen současným členům A-týmu, ale i hráčům, kteří Slavii během sezony opustili buď na hostování, nebo trvalý přestup. Skvěle se v zahraničí daří zejména záložníkovi West Hamu Tomáši Součkovi. „Tomášovi to hrozně přeju, jsme spolu v kontaktu, přetvořuje trochu West Ham k obrazu svému, začíná dávat góly. Má lví podíl na titulu, stejně jako ostatní hráči, kteří během sezony odešli - Milan Škoda, Pepa Hušbauer, Jarda Zmrhal, Alex Baluta, Alex Král, Jarda Zelený, Kuba Hora, Kuba Hromada a Mick van Buren. Jsem rád, že jsme to i kvůli těmhle klukům dotáhli, i to pro nás bylo důležité. Hráli jsme i za ně, a musíme jim poděkovat, díky nim jsme tam, kde jsme. U Tomáše Součka stále věřím, že za rok a půl bude v top pět Premier League,“ uzavírá hodnocení Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články