Obrovský týmový výkon. Poklona patří všem hráčům | SK Slavia Praha
Více

Obrovský týmový výkon. Poklona patří všem hráčům

Trenér Jindřich Trpišovský mluvil po vítězství na hřišti Rangers FC o náročnosti utkání, nepropustné defenzivě i nečekané premiéře Matyáše Vágnera.

„Být během tří let dvakrát ve čtvrtfinále Evropské ligy je skvělé. Pro český klub je to obrovský úspěch a my si toho vážíme. Cesta to není nikdy jednoduchá, před dvěma lety jsme se museli prokousat přes Genk a Sevillu, teď jsme měli Leicester a Rangers s odvetami venku. Stojí to velké úsilí a je to úspěch, který možná doceníme až mnohem později,“ hodnotí vítězství nad Rangers FC a postup do čtvrtfinále Evropské ligy trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání sešívané stálo hodně sil, k vidění byla řada značně ostrých soubojů. „Bylo to hodně náročné. Bylo vidět, že spousta hráčů nastoupila ve zdravotním stavu, který nebyl úplně optimální. Během zápasu se to projevilo, Nico šel do utkání se zdravotním problémem, který má už delší dobu, před dvěma dny nezvládl celý trénink, hrál ale výborně. Zápas byl hodně náročný, především soubojově, nám ale pomohl první gól, který opařil soupeře a dal nám dobrou výchozí pozici do zápasu. Pak to bylo především o defenzivě, myslím, že jsme neudělali žádnou větší chybu, a když šel centr do vápna, odvrátili jsme ho. Kromě jedné střely v první půli z nějakých třiceti metrů jsme soupeře nepustili do šance. Bylo to hodně o práci v obraně, nedařilo se nám držet balon na útočné polovině, což bylo dáno i kvalitou soupeře. Byli jsme nuceni ze zdravotních důvodů čtyřikrát střídat, takže to byl hodně náročný zápas,“ říká trenér Slavie.

Vagi je pro mě hrdinou večera

Utkání nedohrál brankář sešívaných Ondřej Kolář, který musel v 65. minutě opustit hřiště po brutálním zákroku Roofeho. „Bylo nějaké šití, nevíme, jestli má otřes mozku, měl by jet do nemocnice. Víc neumím říci, ten zákrok jsem viděl, byl brutální. Jestli do dopadne tak, jak to teď, tak to bude zlaté,“ přibližuje kouč sešívaných.

Velkou premiéru v A-týmu zažil brankář Matyáš Vágner, který v průběhu druhého poločasu musel mezi třemi tyčemi zraněného Ondřeje Koláře nahradit. „Tým makal skvěle, je to obrovský úspěch, jestli je ale pro mě někdo hrdina, je to Vagi. Jestli se nepletu, byl to jeho debut v seniorské kategorii, a hned v takové situaci. Na druhou stran je možná lepší, že do toho skočil takhle rovnou, než kdyby šel do zápasu od začátku a předem se na něj musel připravovat. Klobouk dolů před ním, jak klidný do toho vstoupil, hned musel řešit složitou situaci, možná tu úplně nejtěžší v celém zápase pro brankáře. Vyřešil ji ale úplně skvěle. Celkově byl jistý, hrál dobře nohama a vyřešil i nějaké centry, takže skvělý výkon, dodal nám jistotu. Celá střídačka domácích křičela na hráče, ať hned střílí, on to ale unesl skvěle,“ chválí mladého gólmana Jindřich Trpišovský.

Přál bych si Manchester United. Co může být více, než Old Trafford?

„Každopádně to byl obrovský týmový výkon o vůli a bojovnosti, zápas byl obrovsky náročný na odolnost. Rangers jsme za 180 minut nepustili do gólové šance, branku jsme dostali ze standardky. V odvetě ani žádnou vyloženou šanci neměli, je potřeba vyzdvihnout týmovou práci a všem hráčům složit poklonu,“ říká kouč Slavie.

Nad přáním soupeře pro čtvrtfinále soutěže nemusí trenér sešívaných dlouho přemýšlet. „Vždycky jsem si přál Liverpool nebo Manchester. Je to zkrátka Old Trafford, v osudí je posledních osm týmů, takže šance je poměrně velká. Před dvěma lety se nám splnila Chelsea a myslím, že by pro celou Slavii bylo krásné, kdyby odehrála soutěžní zápasy s Manchesterem na Old Trafford. Máloco může být více,“ uzavírá hodnocení Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články