Od 14:00 UEFA Youth League s Barcelonou | SK Slavia Praha
Více

Od 14:00 UEFA Youth League s Barcelonou

Už od 14:00 čeká sešívané třetí skupinové utkání UEFA Youth League. Na Xaverově tentokrát sešívaní přivítají slavnou Barcelonu.

Štěstí utkat se s Barcelonou nebudou mít ve středu pouze hráči A-týmu, od 14:00 se s mládežnickým výběrem španělského mistra utká v rámci skupinového utkání UEFA Youth League i sešívaná U19 pod vedením Pavla Trávníka.

Podle lodivoda slávistické devatenáctky má sám před tímto utkáním v jistém smyslu snadnější práci. Podle něj totiž není příliš náročné odhadnout, jakým fotbalovým rukopisem se budou chtít hosté prezentovat. „Mládežnická Barcelona hraje stejně, jako hraje celá Barcelona, a to v rozestavení 4–3–3. Jsou silní na míči, chtějí hrát kombinační fotbal. Jsou velmi silní vepředu, jsou jednoduše velmi dobří.“ 

Obdobně to vidí i sešívaný univerzál Martin Douděra. „Víme, jaká je Barcelona, hrají hodně kombinační fotbal. My budeme dělat vše proto, abychom jim to co nejvíce otrávili, bude na ně platit důraz. Chceme se dostávat do rychlých protiútoků.“

Tím, v čem by mohla tkvět slabina mládežníků ze slavné akademie La Masia, je podle záložníka Lukáše Červa obranná nedůslednost hostů. Ti v dosavadních dvou zápasech inkasovali hned pět gólů a na místě v tabulce, kde by měl být zobrazen bodový zisk, stále svítí možná překvapivá nula. „Ze španělské ligy dorostu nebudou tak zvyklí na souboje a na důraz. Věříme, že když na ně vlítneme a budeme hodně důrazní, tak s tím budou mít velké problémy. Mají dva dobré střeďáky a celá útočná trojice je velmi kvalitní. V obraně mají také dobré hráče, ale tam bychom mohli využít nějakých mezer, že úplně nedostupují a jsou to Španělé. Nechci říci, že by nebránili, ale myslí hlavně na útok.“

Slávisté by si přáli navázat na minulé utkání s Borussií Dortmund, kdy po skvělém výkonu brali díky gólu Joãa Felipeho tři body za vítězství. „Na Interu jsme ještě trošku koukali, co se všechno děje. Tam jsme se hodně hledali a podle toho i dopadl zápas. Proti Dortmundu to ale byla úplně jiná práce, jiné mužstvo. Bylo takové, jak ho znají asi všichni. Jsme spokojení tak napůl. Tři body v téhle skupině je ale určitě něco nádherného,“ zůstává pokorný trenér U19 Pavel Trávník. 

Lukáš Červ vnímá utkání s Interem také jako poučení, ze kterého vzešel velký výkon proti Borussii. „Chtěli bychom navázat na výkon proti Dortmundu. Věděli jsme už, jak to bude po zápasu s Interem vypadat. Chceme znovu vyhrát.“ A v to samé doufá i Martin Douděra. „V týmu je teď po výhře dobrá nálada. Budeme se snažit udržet vítěznou vlnu.“

Více ohlasů před středečním utkáním UEFA Youth League najdete na Slavia TV.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články