Od soupeře očekávám úplně jiný výkon než v Praze | SK Slavia Praha
Více

Od soupeře očekávám úplně jiný výkon než v Praze

Sešívaní nastoupí ve čtvrtek do čtvrtého zápasu základní skupiny Evropské ligy na hřišti Nice. ​„Soupeř hodně mění rozestavení, musíme proto počítat se vším a připravit se na možné varianty," říká Jindřich Trpišovský.

„Nejdůležitější bude náš výkon, pokud Nice dokážeme vnutit svůj styl hry, pak můžeme uvažovat o tom, co si ze zápasu můžeme odnést. Také samozřejmě bude záležet na tom, jak budeme produktivní. Nejsme ale tým, který by chtěl a uměl hrát na remízu, chceme podat takový výkon, abychom měli šanci vyhrát. To, jestli budeme úspěšní, rozhodnou situace před oběma brankami v pokutovém území obou týmů,“ říká trenér Jindřich Trpišovský před zápasem s Nice, které se teprve před pár dny vrátilo ke společnému tréninku po hromadné nákaze týmu koronavirem.

„Nevíme, v jakém rozpoložení soupeř je, poslední utkání odehráli před třemi týdny. Teď už zase trénují pohromadě, ale, stejně jako u nás, hráči, co se vracejí po prodělané infekci koronavirem, mají za sebou různý průběh,“ má jasno trenér Slavie, který také nebude mít k dispozici celý kádr. „Ani my nebudeme mít kompletní sestavu, máme některé drobné zdravotní problémy. Ohledně COVIDU je to tak, že někteří hráči se nám vrátili, někteří se ale teprve vracejí a nejsou bohužel ještě v takovém fyzickém stavu, aby mohli nastoupit od začátku zápasu,“ přibližuje kouč sešívaných.

Tak skvělý klub jako Nice se těžko poráží dvakrát za sebou

V domácím prostředí sešívaní Nice před pár týdny porazili 3:2, střetnutí na jihu Francie však bude podle Jindřicha Trpišovského mnohem těžší prověrkou. „Soupeř měl dost času na analýzu prvního utkání a myslím si, že se na to hodně zaměří a podají úplně jiný výkon než v Praze,“ ví kouč Slavie.

Pokud by sešívaní ve čtvrtek zvítězili, hodně se přiblíží postupu do jarní vyřazovací části Evropské ligy. Trenér Slavie však kategoricky odmítá, že by se něčím takovým jeho svěřenci před utkáním ve Francii zabývali. „Nemyslíme na to vůbec, respektujeme sílu soupeře. Víme, že i když jsme Nice porazili, je to silný, špičkový tým francouzské ligy. Jeho hráči mají velkou individuální kvalitu. Tak skvělý klub jako Nice se těžko poráží dvakrát za sebou. O to více se na utkání musíme soustředit. Děláme vše pro to, abychom se něj připravili co nejlépe,“ má jasno kouč Slavie.

„Co přijde potom, to teprve uvidíme. Podobné kalkulace byly i před prvním zápase v Beerševě, pak po ní, teď je zase všechno jinak. My se musíme soustředit na sebe a zvládnout tenhle zápas, pak nás v neděli čeká Brno, po něm teprve budeme řešit další věci a domácí zápas s Izraelci. Je důležité nemíchat vše k sobě, nevnímat, co přijde potom, a zvládnout teď ten konkrétní zápas, který je před námi,“ dodává trenér sešívaných.

Byla by blbost létat po vysokém vítězství nad Opavou hlavou někde v oblacích

Do utkání s Nice půjdou sešívaní v dobrém rozpoložení, v prvním ligovém utkání po reprezentační pauze totiž rozstříleli o víkendu Opavu jasně 6:0. „Sice jsme vysoko vyhráli, v prvních třiceti minutách jsme ale nehráli dobře a spoustu gólů jsme dali z protiútoků ve druhé půli, kdy domácí otevřeli hru. Byla by blbost lítat z toho v oblacích. Každý zápas je jiný, Nice hraje v jiném rozestavení a odlišným způsobem hry, má typologicky jiné hráče,“ ví kouč Slavie.

„Při výběru sestavy je dobré hledět na všechny věci, to znamená, aby tým měl nějakou tvář, vnímat aktuální formu našich hráčů, a pak to, co třeba může hodně platit na soupeře. Nějaké změny oproti Opavě budou, a to, že máme z čeho vybírat, je určitě plusem. Budeme tak mít možnost vstupovat do zápasu a manipulovat s ním podle jeho průběhu díky tomu, že budeme mít k dispozici i jinou typologii hráčů. Nice hodně mění rozestavení, s Monakem použili už třetí v sezoně, během zápasu přecházeli z jednoho do druhého. Po zranění Danteho stále hledají vhodné složení i rozestavení, musíme proto počítat se vším a připravit se na možné varianty. A stejně jako v Opavě pak zareagovat třeba i v průběhu zápasu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články