Odměna za dobrou práci, chválil van Burenovy branky trenér | SK Slavia Praha
Více

Odměna za dobrou práci, chválil van Burenovy branky trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA – Slavia se v lize konečně rozstřílela. „Kluci byli velmi odhodlaní,“ prozradil po vítězném zápase trenér Jaroslav Šilhavý.
„Utkání se mi hodnotí mnohem lépe než v minulosti,“ usmíval se po výhře 4:0 trenér Jaroslav Šilhavý. „Všichni jsme cítili, že ke spokojenosti je daleko, zvláště co se týkalo naší produktivity. V domácí soutěží už jsme dvakrát ztratili, takže jsme chtěli utkání s Boleslaví zvládnout za tři body, ať už bychom měli vyhrát jakýmkoliv rozdílem,“ zdůraznil trenér.

„To se nám podařilo a až na některé pasáže jsme podali dobrý výkon. Boleslav se hlavně za stavu 2:0 snažila, když jsme na chvilku vypadli z role, ale zvládli jsme to. Závěr byl pro diváky fantastický, ještě jsme si vytvářeli šance, chtěli jsme vytěžit co nejlepší výsledek,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Střelecké trápení sešívaných protrhnul Mick van Buren. „Hrál velmi dobře a byl za svou práci odměněn. Jsme jen rádi, že mu to tam spadlo. Je to silový rychlostní hráč, pomůže ve standardkách. I na hrotu se neztratí, nezapomněl to. Chtěli jsme být hodně aktivní jako proti APOELu, i když to pohárové utkání možná bylo cítit v nohách.“

Pro utkání navíc scházeli dva klíčoví útočníci. „Milan Škoda ještě není fit, Muris Mešanovič má lehčí zranění. Micka jsme neměli kým nahradit, takže jsme trochu obavy měli. Někdy je třeba vystřídat nebo dát do hry ještě jednoho útočníka. Nakonec to nebylo potřeba, Mick to zvládnul,“ těšilo trenéra.

Svou první branku v sešívaném dal ukrajinský obránce Eduard Sobol. „Dal gól, asi ho to bude v kabině něco stát,“ smál se trenér. „Je to fyzicky a rychlostně velmi dobrý hráč, umí s balonem, má budoucnost. Teď jede na reprezentační sraz,“ dodal na jeho adresu trenér.

Tomu bude o pauze scházet část kádru. „Ještě nevím přesný počet, může se stát, že zítra ještě někoho donominují. Zatím ale bude pryč 8 nebo 9 lidí. Zbude nám asi 15 nebo 13 hráčů.“ Pauza pomůže k vyprázdnění marodky. „Věřím, že po pauze budou k dispozici uzdravení Škoda a Stoch. K dispozici by snad měl být i Simon Deli,“ prozradil trenér.

Jak trenér zpětně hodnotí prvních pět ligových kol? „Ztratili jsme 4 body, v Ostravě bylo vítězství blízko, na Bohemce tolik šancí nebylo. S Boleslaví jsme se nadechli, liga je ještě dlouhá. Věřím, že se to bude zlepšovat. Je vidět, že to není jenom o Spartě a Slavii, které nakupovaly, i o Plzni, která má kádr pohromadě a vrátil se jí trenér Vrba. Jsou tři hlavní favoriti, ale ukazuje se, že každý může porazit každého.“

Slavia v lize ještě ani jednou neinkasovala. „Je to hlavně práce Honzy Laštůvky a dobře fungující obrany. Že přišel Lašty je pro nás dobře, má obrovské zkušenosti, zapadl do kabiny, je člověk na pravém místě. Gólmani tvoří skvělou trojici a dohlíží na ně Veselý s Černým,“ chválil gólmanskou skupinku trenér.

Sám trenér je v lize neporažen už v 31 utkáních. „Beru to s nadhledem jako statistický údaj. Kdybychom prohráli a získali titul, klidně to za přerušení série vyměním. Kdyby to chtělo trvat ještě déle a přes tu Spartu, tak bych se nezlobil,“ komentoval svou sérii Jaroslav Šilhavý.

Slavii po repre pauze čeká i základní skupina Evropské ligy. „Účast ve skupině je skvělá, ale hrací den ve čtvrtek není úplně ideální. Věřím ale, že kluci budou zdraví a bude dostatek hráčů,“ dodal trenér Šilhavý.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články