Odveta bude životní zápas, chceme to urvat | SK Slavia Praha
Více

Odveta bude životní zápas, chceme to urvat

Slavia v utkání s Leicesterem remizovala 0:0. ​„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po vyrovnaném průběhu je výsledek spravedlivý,“ říká obránce David Zima.

Na úvod vyřazovací části Evropské ligy bezbranková remíza. Bral byste před zápasem bod?
„Je to těžké říct, samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po tom vyrovnaném průběhu, kdy jsme my i oni měli šance, je remíza spravedlivá. Nicméně převládá zklamání, protože ve druhém poločase jsme měli tlak, ze kterého se dal vytěžit vítězný gól.“

Kdy jste se dozvěděl, že budete v základní sestavě vy a nikoliv Simon Deli?
„Dozvěděl jsem se to dva dny zpátky. Hodně dlouho se nad tím uvažovalo, ale já si s tím nedělal hlavu, soustředil jsem se na sebe. Záleží to na trenérovi, jak to postaví. Já jsem rád, že mi dal důvěru.“

Kdo z kádru soupeře byl pro vás jako obránce nejnebezpečnější?
„Musím říct, že to byl určitě Barnes. Ale samozřejmě Jamie Vardy byl taky velice nepříjemný, jeho herní styl je odlišný od ostatních útočníků. Pořád čeká na chybu soupeře, na nějaký okamžik, což je hodně nepříjemné. Musíte být pořád koncentrovaní, pořád ho hlídat, protože během jednoho malého okamžiku může skórovat."

Vardy po hodině hry střídal, ulevilo se vám?
„Máte pravdu. S Kudym jsme si říkali, že když odešel ze hřiště a přišel Iheanacho, který měl trošku jiný herní styl a my už měli jeho hru načtenou, tak se nám na něj hrálo lépe než na Vardyho."

Jak se těšíte na odvetu?
„Těšíme se moc a doufám, že to tam urveme. Samozřejmě to bude těžký a prestižní zápas, pro nás to bude životní utkání. Takže doufám, že to urveme a strašně moc se na to těším.“

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články