Odvetu s Minskem osladil hattrick Svitkové | SK Slavia Praha
Více

Odvetu s Minskem osladil hattrick Svitkové

PRAHA - Slávistky si domů z Běloruska přivezly nadějnou výhru 3:1, doma v Edenu pak dokázaly ve druhé půli utkání otočit, zvítězily před domácím publikem 4:3 a postupují mezi nejlepších 16 týmů Ligy mistryň.
Oproti prvnímu zápasu byla v sestavě pouze jedna změna, místo Sedláčkové se od prvních minut objevila Jitka Chlastáková. Zápas byl rušný od úvodních minut, nejdříve měla velkou šanci Szewieczková, ale hned z následné akce nás překvapila Duben, když se ocitla sama před Votíkovou, kterou prostřelila. Slavia však rychle odpověděla, hned v 6. minutě unikla Kožárová až do vápna, kam přihrála volné Svitkové, která uklidila do prázdné sítě. Pak červenobílé ještě dvakrát zahrozily, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Minsk toho moc neměl, snad jen střelu Ogbiagbevhy do náruče Votíkové.

Pak nastal festival zahozených šancí. Szewieczková vybojovala míč, ve vápně hledala spoluhráčku ve výhodnější pozici, ale neúspěšně. Ve 22. minutě se ocitla sama ve vápně Svitková, mířila však těsně vedle branky. Po rohu Svitkové pak hlavičkovala Pincová do břevna. A konstrukce se rozezvučela o pár minut později, kdy po velkém závaru střílela do břevna Kožárová. Bohužel pak Minsk dostal možnost kopat penaltu, kterou proměnila Khimichová. Přesto se ještě v závěru poločasu ve vyložené šanci ocitla Kožárová, její pokus brankářka vyrazila, následně i tečovanou střelu Pincové reflexivně zneškodnila.

Hned v úvodu druhé půle se do šance dostávala Divišová, ale zakončení nebylo prudké. Pak se hrálo hodně ve středu hřiště, až v 59. minutě dostala pěknou přihrávku Szewieczková, jenže z úhlu nedokázala překvapit brankářku. O chvíli později bylo opět rušno, pomezní odmávala ruku na hranici vápna a brankové čáry, penaltu však neodpískali. Z nařízené standardky hlavičkovala Pincová vysoko nad branku. Zasloužená odměna přišla v 63. minutě, po standardní situaci hlavičkovala Cahynová, brankářka jen vyrazila a v pohodě dorážela Svitková. Slavia byla při chuti, v další šanci Kožárová obešla brankářku, ale z úhlu už nedokázala dostat míč do sítě.

Minsk se snažil zahrozit ze dvou rohů, ze kterých nic nebylo. V 69. minutě po centru Bartoňové hlavičkovala osamocená Divišová, jenže brankářka hostů opět čarovala. S přibývajícím časem bylo důležité již neinkasovat, aby se zápas nezdramatizoval. Naopak slávistky chodily častěji do přečíslení. V 83. minutě vstřelily sešívané vedoucí branku, když po přihrávce Divišové střílela přesně k tyči Cahynová. O dvě minuty později se po centru Cahynové potřetí v zápase trefila Svitková! V samotném závěru poté korigovala Ogbiagbevha.

Slávistky si tak díky výhrám 3:1 venku a 4:3 doma zajistily místo v osmifinále.

SK Slavia Praha ženy - ZFK Minsk 4:3 (1:2)

Branky:
7., 63. a 85. Svitková, 82. Cahynová – 5. Dubenová, 34. Chimichová (pen.), 90. Ogbiagbehvhaová

Slavia:
Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová – Krejčiříková, Cahynová – Divišová, Svitková, Szewieczková – Kožárová

Minsk:
Miklaševičová – Njolleová, Kozjupaová, Ampahová, Šmatková – Beštenová, Linniková, Pilipenková – Dubenová, Ogbiagbehvhaová, Khimichová

ŽK:
Kožárová – Ogbiagbehvhaová, Beštenová
Diváci: 1 535
Rozhodčí: Augustynová – Prusová, Skalská (Polsko)

Sestřih utkání


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články