Ohlasy na Fenerbahçe: Radost i respekt k Özilovi | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy na Fenerbahçe: Radost i respekt k Özilovi

Slávisté v boji o postup mezi nejlepších šestnáct týmů Evropské konferenční ligy narazí na turecké Fenerbahçe SK. Jak je spokojená s losem sešívaná kabina?

„Jsem hodně spokojený! V osudí byla řada klubů, se kterými jsme se už potkali. Fenerbahçe jsme chtěli kvůli jejich historii, je to obrovský klub, patří mezi tři nejslavnější v zemi. S krásným stadionem a neskutečnými fanoušky. Je to pro nás velká výzva potkat se s takovým velkoklubem," říká Jindřich Trpišovský.

„Nikdy jsme s tureckým týmem nehráli, moc se na zápasy těším. Mají v kádru opravdu skvělé hráče jako Sosu, Gustava, Özila. Jsem rád, že začínáme venku, v bouřlivém prostředí a na krásném stadionu. Odvetu máme doma, věřím, že to budou skvělé zápasy," doplňuje hlavní kouč Slavie.

A jak vidí příštího evropského soupeře svěřenci Jindřicha Trpišovského?

„Fenerbahçe bylo moje přání, koukal jsem na televizi a držel palce. Hraje se až ke konci února tak doufám, že už budeme hrát aspoň částečně s diváky. Hlavně tady v Edenu, protože jejich podporu potřebujeme," komentuje pondělní los Tomáš Holeš.

„Byl to jeden z mých tří týmů, které jsem si vytipoval kvůli zázemí, které mají, i kvůli fanouškům. Přál jsem si PSV, Rapid Vídeň nebo Fenerbahçe, takže mi to vyšlo,“ říká spokojeně Lukáš Masopust.

„Z losu jsem nadšený. Trenéři i kluci si Fenerbahçe přáli. Vždycky se chtějí podívat tam, kde jsme ještě nehráli. Takže spokojenost, do Turecka jsme určitě chtěli. Bude to dobrá konfrontace s tureckým týmem," myslí si záložník Daniel Samek.

Fenerbahçe v probíhajícím ročníku turecké Superligy patří pátá příčka, na vedoucí Trabzonspor ztrácí po 16 kolech dvanáct bodů, ale má jeden zápas k dobru. V základní skupině Evropské ligy skončili devatenáctinásobní turečtí šampioni třetí za Frankfurtem a Olympiakosem. Z šesti zápasů vyhráli jediný nad posledními Antverpami.

Mezi výrazné osobnosti týmu patří kromě českého reprezentanta Filipa Nováka zejména Mesut Özil, německý mistra světa, a brazilský středopolař Luize Gustava, který hrál v minulosti i za Bayern Mnichov.

„Úplně jsem zapomněl, že tam hraje i Mesut Özil. Víc se ale těším, že se potkám s mým kamarádem Filipem Novákem, se kterým se znám už od Jablonce,“ vyhlíží setkání s bývalým spoluhráčem Masopust.

„Dlouho fandím Arsenalu, bylo by moc hezké, kdybych se s Özilem potkal na hřišti," doufá Samek. „Je to výborný fotbalista, jedna z legend, prošel světovými kluby. Těším se na něj moc," souhlasí Holeš.

Úvodní zápas se odehraje 17. února na Şükrü Saracoğlu Stadium v Istanbulu s kapacitou 50 tisíc fanoušků. Odveta v Edenu proběhne o týden později.

„Doufám, že se situace zlepší a pustí fanoušky na stadion. Věřím, že si ty zápasy doma i venku užijeme před plným stadionem,“ přeje si Masopust. „Těším se na krásný stadion do Istanbulu, protože tamější fanoušci jsou atmosférou pověstní a nechtěl bych o to přijít," říká Holeš.

„Pokud se bude hrát s diváky jej pro nás lepší začínat venku. Je nám to asi jedno, ale kdyby to bylo naopak, tak by to bylo asi složitější. Je dobře, že je to takhle," uzavírá Samek.

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články