Ohlasy po Lize mistryň: Chceme v Edenu zažít děkovačku i na jaře | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy po Lize mistryň: Chceme v Edenu zažít děkovačku i na jaře

PRAHA/EDEN ARENA - Druhá děkovačka v letošním ročníku Ligy mistryň byla na domácí půdě opět vítězná. Čtvrteční střelkyně sešívaných Petra Divišová a Simona Necidová si užily závěrečné oslavy a netěší se na odvetu do ruské zimy.

Petra Divišová: Děkovačka je paráda

Nebylo překvapením, když první gól Slavie dala právě nejlepší ligová kanonýrka Petra Divišová. „Propadl ke mně balon za obranu a první nápad byl střela na branku, která tam nakonec padla,“ těšilo ji. Napodruhé už to ale neklaplo, nastřelila břevno. „Velká smůla, už jsem myslela, že to tam spadne,“ dodala.

Kapitánka hostí Suslovová odešla ze hřiště už v 25. minutě. „My jsme se připravovaly na to, že kapitánka je největší slabina. Nakonec vystřídala poměrně brzy. Potom už to bylo složitější, ale myslím, že jsme soupeře potrápily,“ hodnotila Divišová.

Ocenila i gól soupeřek. „Z mého pohledu to vypadalo, že jde míč úplně mimo Nahiovou, ale krásně si to zpracovala a dala gól,“ pochválila útočnici Zvezdy.

Sešívané vítězný zápas oslavily tradičně. „Děkovačka je vždycky paráda na konec, to si užíváme. Určitě bych ji chtěla zažít i na jaře,“ přeje si útočnice Slavie. Teď už ale celý tým čeká odveta v Rusku. „Bude to složitější, ty klimatické podmínky budou určitě jiné a musíme se na to připravit, prostudovat materiály o soupeři,“ zakončila Divišová.

Simona Necidová: Doufám, že to bude postupový gól

Simona Necidová branky tak často nestřílí, přesto její gól v 54. minutě nakonec rozhodl o domácí výhře 2:1. „Jsem ráda, že to tam konečně padlo, protože jsem branku dlouho nedala. Doufám, že bude postupová,“ usmívala se Simona Necidová.

Vzápětí se vrhla na zhodnocení duelu. „Inkasovaly jsme gól, ale nakonec jsme vyhrály. Věříme, že to zvládneme i venku a postoupíme. V Edenu to byl vyrovnaný zápas, měly jsme dost šancí, mohly dát i víc branek. Hratelné to určitě je. Netěším se na zimu, ale musíme to zvládnout bez ohledu na počasí,“ věří v úspěch.

Simoně fandil i její bratr Tomáš Necid. „Samozřejmě věděl, že hrajeme. Ale jestli se díval, to nevím, když je na reprezentačním srazu. Třeba měli zrovna trénink. Před utkáním mi každopádně přál, ať se nám to podaří a vyhrajeme,“ prozradila. Že na rozdíl od něj nastupuje na stoperu, ale Simonu nemrzí. „Smůla to určitě není, fotbal se hraje vepředu i vzadu. Pomáhám týmu vzadu, a teď jsem pomohla i gólem,“ má jasno.

V Edenu byl slyšet i její vlastní fanklub. „To byli kluci, které trénuju tady na Slavii. Moc mě to potěšilo. Je hezké, když vám fandí svěřenci,“ měla radost Necidová. Stejnou měla i ze závěrečné děkovačky. „Děkovačky jsou po vítězství vždycky skvělé, hodně si je užíváme,“ dodala na závěr.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články