Ohlasy po čtvrtfinále LM: Můžeme se jen poučit, ví kapitánka | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy po čtvrtfinále LM: Můžeme se jen poučit, ví kapitánka

LYON - Ani trenér Anton Mišovec, ani Blanka Pěničková neměli z konečného výsledku radost. Kapitánka sešívaných ale věří, že ještě zvládnou Francouzky trochu potrápit. „Z tohoto zápasu se můžeme jen poučit. Uvidíme, zda se zvládneme připravit lépe,“ hledí k domácí odvetě.
Trenér Anton Mišovec uznal kvalitu domácích, mrzel ho ale konečný výsledek. „Dnes mi fotbal ukázal odvrácenou stranu a jsem hodně zklamaný, protože jsme dostali hodně branek. Myslím, že jsme do zápasu mohli vstoupit jinak, protože tam Petra Divišová měla dvě nadějné šance. Je ale vidět, že je Lyon složený z výběru reprezentací a myslím, že dojde v Lize mistryň hodně daleko. Je to nejlepší francouzský tým, v sezoně dostaly zatím jen dvě branky a daly jich přes devadesát. Když rozjel Lyon své strojové kombinace, nevěděli jsme, jak bránit. Jen jsem nečekal, že zápas skončí takovým brankovým rozdílem,“ dodal po utkání.

Souboj Slavie a Lyonu sledovalo téměř dvanáct tisíc diváků. Kapitánku Blanku Pěničkovou by ale atmosféra těšila víc, pokud by byl výsledek milosrdnější. „Setkaly jsme se s nejlepším týmem Evropy a ukázal se rozdíl mezi profesionálním a amatérským fotbalem. Byla tady skvělá atmosféra, je to asi největší návštěva, před jakou jsem kdy hrála. Kdybychom odcházely s lepším výsledkem, užila bych si to víc,“ hodnotila Pěničková.

Slavii dorazila do Francie podpořit i třicítka sešívaných příznivců. „Jsem ráda, že přijeli i naši fanoušci. Chtěli jsme jim poděkovat, ale jejich sektor byl bohužel tak nahoře pod střechou, že jsme si děkovačku příliš neužili. Patří jim ale určitě velký dík, že dorazili,“ vzkazuje kapitánka žen.

A jak to bude probíhat za týden? „Máme v plánu je porazit,“ směje se kapitánka. „Bylo to pro nás něco nového, z tohoto zápasu se můžeme jen poučit. Uvidíme, zda se zvládneme připravit lépe,“ hledí Blanka Pěničková k odvetnému duelu v Edenu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články