Ohromně se těšíme. Nehrajeme jen o body, ale o Ligu mistrů! | SK Slavia Praha
Více

Ohromně se těšíme. Nehrajeme jen o body, ale o Ligu mistrů!

Slavia už zná svého soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. Sešívaným jejich přání a tipy nevyšly a los jim určil těžkého protivníka – Dynamo Kyjev.

Trenérovi Jindřichu Trpišovskému tip na soupeře nevyšel. „Z losu úplně nadšený nejsem. Přál jsem si jednoho z dvojice Ajax - Basilej. Jak už jsem říkal dříve, já se při losech moc netrefuji. Na druhou stranu jsem rád, že to není Benfica, o které jsem přesvědčený, že sportovně by to pro nás byl nejtěžší soupeř,“ hlásí kouč sešívaných.

Slávisté budou začínat doma. Co to znamená pro červenobílé z pohledu taktiky? „Ve většině případů bývá výhodnější začínat venku a dvojzápas dohrávat doma, protože se většinou rozhoduje v závěru toho druhého zápasu. V té chvíli je výhoda mít domácí prostředí, fanoušky a podporu na své straně, kdy se dá rozhodnout. Mám zkušenost se dvěma kvalifikacemi. Jednou jsme začínali doma, jednou venku. Obě dvě pro nás byly úspěšné, a nakonec se ukázalo, že tak rozhodující to nebylo,“ popisuje trenér a dodává: „Stejně bude rozhodovat aktuální forma, rozpoložení, hlava a kvalita hráčů na hřišti v ten daný moment. Takže jestli začínáme doma nebo venku, to není až tak podstatný faktor,“ má jasno Trpišovský.

Jeho tým nečeká snadný soupeř. „Je to tým, který je složený z ukrajinských hráčů, skoro všichni jsou to reprezentanti. Plus jsou doplnění o špičkové cizince, mají skvělé individuality jako třeba Pivariče, který hrál výborně za Chorvatsko, zahrál si finále mistrovství světa, pak také brazilského záložníka Che. Udělali jsme si trochu náskok, potenciální soupeře jsme sledovali už na soustředění v Rakousku a viděli jsme už dvě utkání Dynama Kyjev živě, dokonce i to s Plzní, které vyhráli 2:0,“ dodává.

Po úspěšných pokusech dostat se do Evropské ligy si se Slavií zahraje Jindřich Trpišovský poprvé o lukrativní Ligu mistrů. „Těším se obrovsky, protože hrát o Ligu mistrů je velký zážitek. Nepoštěstí se jen tak někomu. Spolu s reprezentací je to nejvíce ve fotbale. Pro mě osobně je to něco neskutečného. Já jsem v lize tři roky a před pěti, šesti lety jsem působil ještě v divizi a dneska mám šanci s klubem jako Slavia si zahrát o Ligu mistrů, navíc s Dynamem Kyjev. Těším se hrozně moc. Možná více než těším si vážím té šance, že tu možnost mám a můžu být něčeho takového součástí,“ zakončil trenér, jehož tým vstoupí do souboje o Ligu mistrů za dva týdny.

Útočník Stanislav Tecl si přál jiného soupeře. „Je to těžký los. Přál jsem si Ajax, ale aspoň jsme se vyhnuli Benfice, což je velké plus. Těším se strašně moc. Liga mistrů je po reprezentaci nejvíc, čeho může fotbalista dosáhnout, tak doufám, že si sen splníme a užijeme si to,“ říká.

Pozitivněji hodnotí los záložník Jaromír Zmrhal. „Los pro nás dopadl docela dobře, mohlo to skončit hůř. Dostali jsme hratelného soupeře, se kterým se můžeme rovnat a budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek. Nemůžu říct, zda je výhodou nebo nevýhodou začínat doma. Když máte za sebou první zápas, víte, jaký vám stačí výsledek. Na druhou stranu začít doma proti takovému týmu s fanoušky, kteří nás poženou, je asi lepší,“ uvažuje.

Záložník červenobílých se gólově prosadil v posledním vzájemném zápase s Dynamem Kyjev, který sešívaní odehráli na soustředění v Marbelle v únoru 2016. „Rád bych si to zopakoval,“ usmívá se. „Těším se, že si zase zahraju o Ligu mistrů. Minulý rok jsem moc nehrál, většinou jsem nastoupil jen na chvíli, takže doufám, že to teď bude jiné, i když uvidíme, jakou trenér zvolí sestavu. Máme skvělý tým, skvělou partu, takže si myslím, že to bude dobrý. Zápasy jsou určitě jiné, hraje se o něco víc, než jsme zvyklí tady v normální soutěži. Není to jen o tři body, hraje se o Ligu mistrů,“ zdůrazňuje.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články