Ondřej Kúdela odchází do Indonésie | SK Slavia Praha
Více

Ondřej Kúdela odchází do Indonésie

Reprezentační obránce Ondřej Kúdela, majitel tří mistrovských titulů a trojnásobný vítěz domácího poháru se Slavií, se loučí. Po čtyřech a půl letech v sešívaném dresu odchází do indonéské Jakarty. Děkujeme za všechno, legendo!

Novým Kúdelovým působištěm bude po konci smlouvy ve Slavii Persija Jakarta, povede ho slavný kouč Thomas Doll, bývalý hráč německé reprezentace, který ve své kariéře trénoval Hamburk nebo Borussii Dortmund. Pro 182 centimetrů vysokého stopera půjde o druhé zahraniční angažmá, v 27 letech si z Mladé Boleslavi odskočil na hostování do kazašského Ordabasy Šymkent.

Ondřej Kúdela, odchovanec uherskohradišťského fotbalu, ve Slavii působil od ledna 2018, kdy přestoupil ze Slovanu Liberec. Tehdy 30letého obránce si do Edenu přivedl nový trenérský tým v čele s Jindřichem Trpišovským.

„Ohromně mě těší, že jsem tady. Baví mě ta chemie mezi trenéry. Když jsem přišel do Liberce, tak jsem je poznával a bavilo mě to mezi nimi. Takže doufám, že se nám bude dařit a navážeme na naši spolupráci,“ nechal se slyšet po podpisu smlouvy.

Jak ukázaly následující roky, trenéři trefili jackpot.¨

Zkušený stoper se okamžitě stal pilířem obranných řad červenobílých. Ve své první sezoně vyhrál s týmem MOL Cup, v následujícím ročníku slavil se Slavií ligový titul a díky prvenství v domácím poháru také zisk prestižního doublu. Ve stejném ročníku pomohl Slavii postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy, kde nakonec sešívaní nestačili na Chelsea.

V následující sezoně 2019/20 Kúdela přispěl k postupu slávistů do základní skupiny Ligy mistrů, byl u výjimečných konfrontací s Interem Milán, Dortmundem a Barcelonou, a také k dalšímu prvenství v lize, zisku jubilejního dvacátého titulu a druhé hvězdy.

V ročníku 2020/21 s týmem podruhé dosáhl na zisku doublu a přidal další účast ve čtvrtfinále Evropské ligy. Během dechberoucí jízdy společně s Davidem Zimou vynuloval ve vzájemném dvojzápasu hvězdy Leicesteru, senzačního vítěze Premier League z roku 2016, a sklonit se musel až před věhlasným Arsenalem.

„Všichni si už budou navždy pamatovat, co se nám povedlo. Když jsem přicházel do Slavie, tak jsem si říkal, že bych chtěl vyhrát titul. A teď slavíme zlatý hattrick… Je to krásné, všichni vidí, jak na konci zvedáme poháry nad hlavu, ale je v tom veliká dřina a obětavost všech lidí, nejen nás hráčů, ale i celého týmu Slavie,“ radoval se po třetím mistrovském titulu v řadě, ke kterému slávisté dokráčeli bez jediné porážky.

Uplynulý Kúdelův ročník poznamenalo zranění, které ho vyřadilo z velké části sezony. Přesto ale zasáhl do sedmnácti zápasů, vstřelil tři branky a na jaře nastoupil i do tří utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, ve které sešívaní došli až do čtvrtfinále.

„Lepší zápas jsem si asi ani nemohl představit. Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát. Jsem strašně rád, že jsem si mohl po tak dlouhé době opět zahrát,“ glosoval svůj návrat do základní sestavy, ve které se představil poprvé od 29. srpna, po přestřelce 3:3 na De Kuip proti Feyenoordu na začátku dubna.

Po výhře v posledním kole základní části nad Zlínem pak v dobrém rozmaru promluvil i o svém zranění. „Pro mě to byl nejtěžší moment v kariéře, nikdy jsem v téhle pozici nebyl. Čekal jsem na nádraží, čekal na správný vlak a on furt nejel, vlaky jenom projížděly. Říkal jsem si, kdy přijede? Pořád to vypadalo, že přijede a on pořád nejel,“ bavil žurnalisty v tiskovém centru.

V nadstavbové části zasáhl do všech čtyř zápasů, při absenci Jana Bořila vedl tým do boje s kapitánskou páskou. Nádherně skóroval v zápase s Hradcem, proti Plzni v závěru ukázal železné nervy a proměnil pokutový kop, soupeř ale o pár desítek vteřin později srovnal. Ondřej Kúdela tak letos čtvrtou radost ze zisku mistrovského titulu se Slavií neprožil, sklonit se musel před Viktorií.

Během své kariéry v sešívaném odehrál 140 soutěžních utkání a vstřelil 14 branek. Stal se legendou, velkým oblíbencem edenských tribun.

Kudy, děkujeme za nezapomenutelné působení v sešívaném dresu a přejeme ti v novém klubu hodně štěstí!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články