Operace dopadla dobře. Hrozil i konec kariéry | SK Slavia Praha
Více

Operace dopadla dobře. Hrozil i konec kariéry

Slavia už tři měsíce postrádá svého kapitána. Jan Bořil podstoupil náročnou operaci kolene a prozradil, jaký je jeho aktuální stav i kdy vidí možnost návratu k tréninku.

3. října 2021. 300. derby, konec sešívané ligové neporazitelnosti po neuvěřitelných 54 zápasech. A také zatím poslední duel, ve kterém vedl Slavii do boje její kapitán Jan Bořil.

Odehrál 90 minut, pak už jeho jméno v sestavě nefigurovalo… Z dalších utkání vyřadily oporu červenobílých zadních řad vážné zdravotní problémy. „Diagnóza zněla poškození chrupavky čtvrtého stupně a odchylka osy od kolena," popisuje Jan Bořil.

Konzervativní léčba nezabrala, 31letý reprezentační obránce musel na operaci. „Po uvážení všech možností a všech konzultacích jsem dostal možnost navštívit profesora Stefana Hinterwimmera, který je kapacitou v oboru sportovní ortopedie. V Německu na mnichovské klinice mi operovali chrupavku pravého kolene a provedli částečnou osteotomii, protětí kosti," popisuje Bořil.

Zákrok dopadl úspěšně, profesor Hinterwimmer odvedl skvělou práci. Obavy o zdar náročné operace ale byly velké... „Prognózy nebyly vůbec dobré, ale operace mu dala velkou naději," nechal se po nedělní ligové generálce proti Baníku Ostrava slyšet hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

A Jan Bořil dává šéfovi sešívané střídačky za pravdu...

„Hrozba konce kariéry byla, u nás tahle operace není moc běžná v takovém rozsahu. Hodně lidí mi říkalo, že to buď půjde, nebo ne. Že návrat k fotbalu je 50 na 50. Profesor Hinterwimmer s tím ale má velké zkušenosti, dělá převážně sportovce. Je extrémně zkušený a ví, co si může dovolit. Řekl mi před i po operaci, že nevidí žádný důvod, abych nemohl hrát fotbal," vypráví majitel čtyř mistrovských titulů se Slavií.

A jak budou vypadat další týdny kapitána Slavie? „V nejbližším období mě čeká rekonvalescence a následná rehabilitace. Podle pana profesora operace dopadla dobře a za čtyři měsíce můžu začít běhat," těší Bořila, kterému udělaly podzimní výsledky týmu velkou radost.

Sešívaní se probili do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, v ligové tabulce jim patří první místo a v MOL Cupu se chystají na blížící se čtvrtfinále.

„Kluci hráli skvěle, věřím, že na jaře budeme ještě lepší. Touto formou bych chtěl poděkovat celé Slavii, že mi operaci v Mnichově umožnila a také mojí manželce. Stará se o mě a všechno zařizuje," je vděčný Jan Bořil.

Kapitáne, přejeme pevné zdraví a hodně sil do boje o návrat k fotbalu! Věříme, že bude úspěšný!

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články