POSILA: Tomáš Holeš | SK Slavia Praha
Více

POSILA: Tomáš Holeš

Se sešívanými zahájí letní přípravu i Tomáš Holeš, který do Slavie přestupuje z Jablonce.

„Moc jsem se sem těšil. Když jsem se dozvěděl, že má o mě Slavia zájem, tak jsem měl velkou radost. To, co Slavia předvádí v posledních letech doma i v Evropě, je obdivuhodné. Rád bych byl plnohodnotnou součástí týmu a moc se na to těším,“ vyhlíží sešívanou budoucnost Tomáš Holeš, který ve Slavii podepsal kontrakt platný do června roku 2023.

„Chtěli jsme posílit konkurenci na některých postech. Nároky na naše křídelní hráče jsou enormní a kvůli tomu je zde právě Tomáš Holeš," komentoval příchod šikovného krajního obránce sportovní ředitel Jan Nezmar.

Rodák z Nového města na Moravě podnikl první fotbalové kroky v nedaleké Poličce, odkud se v dorosteneckém věku přesunul do Hradce Králové. Do prvního týmu se prosadil v ročníku 2011/12 a v následující sezoně už patřil mezi stálé opory základní sestavy, když si připsal 24 startů a svůj první ligový gól. Ani Tomášovy výkony však nezachránily Hradec před sestupem a další sezonu tak musel strávit se svým týmem ve Fotbalové národní lize. Do nejvyšší české soutěže se probojoval hned další rok zpět, ale sezonu 2016/17 opět ukončili fotbalisté Hradce na sestupových příčkách. Tomáš Holeš už ale první ligu neopustil.

Svými výkony na pravém kraji obrany si vysloužil přestup do Jablonce, kde hned ve své premiérové sezoně v novém působišti pomohl týmu ke skvělému třetímu místu v lize a finálové účasti v MOL Cupu, kde jablonečtí nestačili na sešívané. I v právě ukončené sezoně patřil Tomáš Holeš mezi hlavní opory Severočechů. Do všech zápasů Evropské ligy naskočil v základní sestavě a výbornými výkony pomohl svému týmu ke čtvrté příčce v ligové tabulce. Fanouškům Slavie se do paměti jistě vryla Tomášova nechytatelná pumelice z posledního vzájemného zápasu.

V pouhých 26 letech má Tomáš Holeš za sebou 192 soutěžních zápasů, ve kterých se mu podařilo vstřelit 12 gólů a na stejný počet branek nahrát. To, že se jedná o obránce, který se až nezvykle rád zapojí do útočné akce svého týmu, dokazuje i fakt, že byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším obráncem ligy. Dalších 10 utkání si Tomáš Holeš připsal za českou reprezentaci do 21 let.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články