PŘEDSTAVENÍ: Pětice mládežníků v přípravě s A-týmem | SK Slavia Praha
Více

PŘEDSTAVENÍ: Pětice mládežníků v přípravě s A-týmem

S A-týmem odcestovala na soustředění do Marbelly také pětice hráčů, kteří v podzimní části sezony působili v mládežnických výběrech Slavie.

Jakub Křišťan, střední záložník (1. 7. 2002)

Sedmnáctiletý střední záložník je hráčem Slavie už od náboru. Prošel všemi mládežnickými výběry Slavie a na podzim byl kapitánem dorostu U19. Dva starty si připsal za B-tým. V podzimní části také nastoupil do všech šesti zápasu UEFA Youth League. Je pravidelným reprezentantem v mládeži Česka. Za A-tým zasáhl do přípravného duelu proti Chrudimi (5:3).

Daniel Langhamer, střední záložník (20. 3. 2003)

Svou kariéru začal mladý střední záložník v celku Sokol Lešany, v osmi letech pak zamířil do Slavie. V podzimní části sezony nastupoval jak za tým U19, tak za U17. Zasáhl také do dvou zápasů UEFA Youth League. Patří ke stálým reprezentantům Česka, v jehož dresu má přes 20 startů.

Joao Felipe, krajní záložník (24. 6. 2001)

Brazilské křídlo na sebe upozornilo skvělými výkony v tradičním letním turnaji CEE Cup, v září roku 2019 pak zamířil Felipe do Slavie z brazilského celku Palmeiras. Skvělými výkony se prezentoval v mládežnické Lize mistrů, kde se prosadil hned čtyřikrát, hattrickem se blýskl v duelu proti Interu Milan. Svého premiérového gólu se dočkal také v A-týmu, v poháru se prosadil proti Vyšehradu. V podzimní části nastupoval hlavně za B-tým.

Jan Sirotník, brankář (16. 4. 2002)

První fotbalové kroky absolvoval v Králově Dvoře, kde s fotbalem začal v šesti letech, o rok později už mladý brankář zamířil do Slavie. V loňské sezoně se s týmem U19 stal vítězem dorostenecké ligy, v podzimní části pak nastupoval hlavně za B-tým. Na svém kontě má také čtyři starty za mládežnické celky České republiky.

Daniel Kosek, krajní obránce (19. 5. 2001)

Rodák z Pardubic začínal na východě Čech s fotbalem v sedmi letech. V Pardubicích nastupoval za mládežnické celky, v patnácti letech pak zamířil do Slavie, se kterým vyhrál jak dorosteneckou ligu U17, tak o rok později U19. Na podzim hrál za B-tým, šestkrát nastoupil v UEFA Youth League a trefil se do sítě Barcelony. Svůj první start za A-tým si odbyl v MOL Cupu, kdy odehrál celé utkání proti Vyšehradu a nahrál na jeden gól. Pravidelně nastupuje také za mládež Česka.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články