PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara

PRAHA/EDEN - Po zimní přestávce se vrací i seriál Příběh zápasu. V prvním jarním kole tak trochu splývá i s rubrikou Zaostřeno na slávistu, protože oním příběhem nemůže být nic jiného, než skvělé liberecké představení Milana Škody.
Sešívaný útočník vsítil v zápase 17. kola v Liberci svůj první ligový hattrick. Stačilo mu na něj 33 minut a jelikož se neujala žádná z dalších slávistických šancí, zařídily Škodovy "zářezy" vítězství nad Slovanem 3:1. Škoda tak potvrdil formu ze zimních přípravných zápasů, ve kterých se trefil celkem pětkrát.

Škoda strávil na hřišti všech 94 minut utkání a vyslal šest střel, z nichž pět mířilo na bránu. Tři nastřílené góly znamenají, že se slávistický útočník posunul do čela tabulky ligových střelců, kde je na tom s jedenácti brankami stejně jako dosud vedoucí Libor Došek ze Slovácka.

Zajímavé jsou i další Škodovy statistiky. 13 vyhraných soubojů z celkových 31 znamená nadprůměrnou 42% úspěšnost. Co se týče vzdušných soubojů, vyhrál náš útočník 11 z celkových 18 střetů, což s úspěšností 67 % znamená téměř dvojnásobek oproti průměru všech útočníků v 17. kole a Škoda se tak řadí na třetí místo. Pokud bychom zkoumali pro změnu souboje na zemi, na druhém místě mezi všemi hráči bychom se 13 vyhranými souboji našli Jana Mikulu.

Slavia v Liberci jasně zvítězila, přesto v týmových statistikách nikterak neoslnila. Míč měli sešívaní na svých kopačkách celkem 17 minut a 35 vteřin, což je až 13. nejvyšší číslo, a v počtu útoků (celkem 82 útočných akcí v zápase) jsou slávisté dokonce až na 14. místě. O to více ale vynikne efektivita některých hráčů. Jaromír Zmrhal ovládl ligový Chance index, kde hlavní roli hrají přihrávky do gólové šance a předfinální přihrávky, ze kterých se spoluhráč do šance probojuje. Ve stejné statistice se na třetím místě umístil další z červenobílých Levan Kenia.

Přihrávkami slávisté pod Ještědem šetřili, celkových 328 pasů je o více než stovku méně, než jaký byl průměr kola. Když už se ale sešívaní k vybídnutí spoluhráče odhodlali, stálo to za to. V počtu extra útočných a klíčových přihrávek (23/14) jsou jasně na prvním místě. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články