PŘÍBĚH ZÁPASU: Více rohů, více brejků, více šancí, méně gólů | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Více rohů, více brejků, více šancí, méně gólů

PRAHA/EDEN - Po reprezentační přestávce přinášíme opět ohlédnutí za ligovým utkáním v rubrice Příběh zápasu. V zápase se Zbrojovkou Brno nás tentokráte zajímalo porovnání útočné fáze obou týmů. Jak je na tom srovnání rohů, přímých kopů, ofsajdů a produktivity? Sekce Zaostřeno na slávistu se pak detailně podívá na Milana Černého.
Statistiky domácích zápasů s Baníkem a Libercem byly v poměru střel poměrně vyrovnané, vítězné utkání proti Plzni pak přineslo výraznou střeleckou převahu našeho soupeře. Slavia tehdy ale byla efektivnější a menší počet šancí proměnila ve větší počet branek. Utkání s brněnskou Zbrojovkou nabídlo trochu jiný obrázek: Vrátily se vyrovnané střelecké statistiky, Slavia měla převahu co se rohů nebo volných přímých kopů týče, na druhé straně ale přišla vyšší efektivita našeho pátečního protivníka.

Statistika střel vyznívá sice pro Zbrojovku v poměru 14:13, oproti dosavadním prohraným utkáním s Plzní nebo s Teplicemi jsou to ale čísla výrazně pozitivnější. Slávisté vyslal na branku čtyři střely, Brňané osm, mimo tři tyče pak letělo sedm ran Slavie a pět pokusů Zbrojovky. Deset z celkových třinácti pokusů Slavie pak mířilo na gólmana Hladkého z místa uvnitř pokutového území.

Sešívaní předvedli v zápase výrazně více rychlých brejků (26 ku 15 brněnským), sedmkrát se ale octli v ofsajdu, což se hráčům Zbrojovky nepovedlo ani jednou. Slávisté kopali také více přímých volných kopů, ze sedmi centrů či přihrávek ale jen tři našly hráče v červenobílém dresu. Z devíti rohových kopů našlo slávistu pět přihrávek.

Nejčastějším střelcem zápasu byl na straně Slavie Milan Škoda, který pálil celkem čtyřikrát, ani jednou ale netrefil branku. Dvakrát své štěstí pokoušel Jaromír Zmrhal a oba jeho pokusy mířily mezi tři tyče, s oběma si ale poradil Hladký.


Zaostřeno na slávistu: Milan Černý

První branka po návratu do Edenu

Milan Černý zaznamenal první branku po svém návratu do Slavie. V 17. minutě dokonce otevřel skóre zápasu, když dostal přihrávku od Jaromíra Zmrhala a přesnou střelou k levé tyči poslal Slavii do vedení, na body to ale tentokrát nestačilo.

GÓLY 1
STŘELY/na branku 1/1
FAULY spáchané/faulován 3/0

AKCE/úspěšné 32/16 50 % úspěšnost
Defenzivní akce/úspěšné 8/7
Ofenzivní akce/úspěšné 24/9
Akce na vlastní polovině 2
Akce ve středu hřiště 22
Akce na soupeřově pol. 8

SOUBOJE/vyhrané 9/2 22 % úspěšnost
Obranné souboje/vyhrané 3/2
Útočné souboje/vyhrané 6/0
Vzdušné souboje/vybrané 3/0

ZTRÁTY míče/vlastní pol. 10/1
Odebírání míče/úspěšné 1/1
Zachycení míče3

PŘIHRÁVKY/přesné 11/5 45 % úspěšnost

NABĚHÁNO 8 822 m
Průměrná rychlost 7,02 km/h
Nejvyšší rychlost 31,3 km/h

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články