Petar Musa odchází na hostování do Boavisty | SK Slavia Praha
Více

Petar Musa odchází na hostování do Boavisty

Petar Musa bude v sezoně 2021/22 hostovat v portugalské Boavistě FC. Klub sídlící v Portu má zároveň na opci na přestup. Třiadvacetiletý útočník si tak po německé Bundeslize vyzkouší i nejvyšší portugalskou soutěž.

Boavistě, třináctému tým loňského ročníku Primeira Ligy a mistru ze sezony 2000/2001, patří v aktuální tabulce osmá příčka. Na rozdíl od svých konkurentů ale odehrála jen dva zápasy. „Panteři“, jak se klubu přezdívá, ve své skoro stodvacetileté historii kromě zmíněného titulu z roku 2001 vyhráli i pětkrát domácí pohár.

Rodák ze Záhřebu, král střelců ligové sezony 2019/20, v letošní sezoně nastoupil v sešívaném do dvou ligových utkání, proti Zlínu i Teplicím šel na hřiště coby střídající hráč. Představil se i v obou duelech 3. kola kvalifikace Ligy mistrů proti Ferencvárosi, v Budapešti odehrál 38 minut, v domácí odvetě 16 minut. Gól se mu vstřelit nepodařilo.

Druhou polovinu loňského ročníku strávil Musa na hostování v bundesligovém Unionu Berlín, klubu z hlavního města pomohl ke kvalifikování se do evropských pohárů. Nastoupil do dvanácti zápasů, šest odehrál v základní sestavě. Proti Stuttgartu vstřelil svou premiérovou branku v Bundeslize a přidal k ní ještě tři asistence.

„Gól byl ten nejlepší zážitek. Čekal jsem na něj dlouho a dal jsem ho zrovna v zápase proti Stuttgartu, který jsme vyhráli. Takže to bylo super. V Bundeslize jsem se posunul jako fotbalista i člověk. Hodně mi pomohl tamní styl fotbalu, jako člověk jsem se naučil řadu nových věcí a myslím si, že mi to hodně pomohlo do budoucna,“ říkal Musa na herním soustředění v rakouském Aigenu v polovině července.

Petare, přejeme hodně štěstí!

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články