Petr Ševčík poprvé v nároďáku, reprezentovat bude 11 slávistů | SK Slavia Praha
Více

Petr Ševčík poprvé v nároďáku, reprezentovat bude 11 slávistů

Hned jedenáct členů slávistického áčka odcestuje na srazy svých národních týmů. Vůbec první nominace se dočkal záložník Petr Ševčík.

Česká republika

Reprezentační výběr vedený koučem Jaroslavem Šilhavým čekají rozhodující bitvy v kvalifikaci o mistrovství Evropy, nejprve v Plzni proti nebezpečnému Kosovu, poté na venkovní půdě proti Bulharsku. V nominaci na tato utkání je osm sešívaných – Ondřej Kolář, Jan Bořil, Vladimír Coufal, Ondřej Kúdela, Josef Hušbauer, Lukáš Masopust a Tomáš Souček. Donominován byl také další slávista Petr Ševčík, pro kterého je to první pozvánka do seniorského národního mužstva.

„Každý malý kluk, když už hraje fotbal, sní o tom, že by se dostal do reprezentace, je to super pocit,“ komentoval svou první účast na reprezentačním srazu Petr Ševčík. „Být u klíčových zápasů, kdy můžeme slavit postup, je úplně fantastické. Protože – když to řeknu blbě – k tomu přijdu jak slepý k houslím. Pro mě to bude, pokud se nám to podaří, určitě krásný zážitek,“ dodával slávistický záložník.

Ve výběru české reprezentace U19 pro zápasy proti Nizozemsku a Mexiku je jako tradičně také hned několik sešívaných. Mezi svěřenci Luboše Kozla se znovu objeví brankář Jakub Markovič, obránci Michal Hošek a Daniel Kosek a záložník Lukáš Červ.

Pobřeží slonoviny

Skvělé výkony v sešívaném dresu vynesly nominaci do národního týmu Pobřeží slonoviny i Ibrahimu Traorému. Se spoluhráči tak bude moci zabojovat o účast v Poháru afrických národů proti Nigérii a Etiopii.

Bahrajn

Reprezentace Bahrajnu si zahraje ve 2. kvalifikační fázi o mistrovství světa proti Hongkongu a Iráku a ani tentokrát tam nebude chybět slávistický útočník Júsuf Hilál.

Rumunsko

Kvalifikace na EURO čeká také Rumunsko a jeho seniorskou reprezentaci, kde bude červenobílé zastupovat záložník Nicolae Stanciu. Rumunsko čeká důležité domácí utkání se Švédskem, na které ztrácí v tabulce skupiny ze třetího místa jeden bod, a následně těžký duel ve Španělsku.

Chorvatsko

Skvělé výkony v dresu Slovanu Liberec, kde kmenový hráč sešívaných Petar Musa hostuje, vynesly tomuto mladému Chorvatovi pozvánku na reprezentační utkání U21 proti Litvě a České republice.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články