Po inkasovaném gólu se hra zhoršovala, mrzí trenéra | SK Slavia Praha
Více

Po inkasovaném gólu se hra zhoršovala, mrzí trenéra

Sešívaní prohráli i druhé jarní venkovní utkání, na hřišti Slovácka padli 0:2. „Výkon od šedesáté minuty byl na body málo," říká Jindřich Trpišovský.

„Do zápasu jsme vstoupili relativně dobře, měli jsme několik nadějných pozic. Utkání se ale zlomilo inkasovaným gólem z první šance soupeře. Gól pak určil ráz zápasu, domácí jsou velmi dobře organizovaní a dobře se cítí v tomhle stylu hry. Dostali jsme se do dvou situací, kdy soupeř vykopával míč z odkryté brány, pak ale šel náš výkon dolů. Začátek byl slušný, nechali jsme si ale dát zbytečný gól, hra z bloku poté soupeři vyhovovala. Posledních patnáct minut už to z naší strany bylo špatné a dostali jsme druhý gól, v další situaci nás navíc zachránil Ondra Kolář. Celkově jsme měli dobrý vstup do utkání, výkon se ale zhoršoval a domácí zaslouženě zvítězili. Ze tří šancí dali dva góly, my neproměnili nic. Výkon od šedesáté minuty byl na body málo,” hodnotil utkání na Slovácku trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní prohráli druhé venkovní utkání v řadě. „Všichni si to uvědomujeme. Pokud beru v potaz ty dva jarní venkovní zápasy, teď jsme podali lepší výkon než na Bohemce. Do gólu Slovácka jsme měli nadějná přečíslení, někdy jsme ale finální přihrávkou nenalezli hráče nebo někde byli o krok později. Po gólu se ale hra zhoršovala, podobně jako na Bohemce. Všichni jsme nohama na zemi, víme, v jaké jsme pozici. Zkušení hráči musí ale začít hrát jako na podzim, strhnout mužstvo, když se mu v zápase nedaří. Je nutné vzít situaci na sebe a pomoci týmu. Pro zkušenější hráče, kteří umí hrát pod tlakem, je to snazší než pro ty méně zkušené,“ má jasno kouč Slavie.

Slavia v zimní přestávce obměnila kádr, zatím se jí ale nedaří navázat na skvělé podzimní výkony. „Musí být možné hrát jako na podzim. V zápasech venku hodně záleží na tom, jak se utkání vyvíjí, když hrajeme dobře a inkasujeme, výkon jde dolů, obzvlášť u nezkušených hráčů. Bylo to vidět například na Oscarovi, když se mu něco povedlo, bylo ho plné hřiště, když naopak ne, deset minut jsme o něm nevěděli. Hráči si musí zvyknout na Slavii, každý soupeř je proti nám koncentrovanější. Nováčků je v sestavě hodně a chvíli jim to bude trvat. Musíme ale hrát trochu bezpečněji, soupeře nemůžeme pouštět do vedení. Góly tady i na Bohemce byly lehce řešitelné, hrát do bloku už je pak těžké,“ ví trenér sešívaných.

Šestnáctibodový podzimní náskok na druhou Plzeň se ztenčil na deset bodů. „Potřebujeme si sednout, teď je derby a potřebujeme ustálit sestavu. Na Slovácku nás zasáhla absence Petra Ševčíka s Honzou Bořilem, musíme dát mužstvo dohromady. Občas se nám rozpadne střed hřiště nebo strana, i proti Slovácku jsme museli nuceně střídat. Do sestavy se nám teď naštěstí vrátí Laco Takács. Potřebujeme poskládat to jádro, aby nás hráči doplňovali,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články