Po pauze opět na ligu: V pátek ve 20:15 doma s Brnem | SK Slavia Praha
Více

Po pauze opět na ligu: V pátek ve 20:15 doma s Brnem

PRAHA – Po reprezentační pauze v pátek opět pokračuje SYNOT liga. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede Zbrojovka Brno, utkání začíná ve 20:15.
Sešívaní během reprezentační pauzy sehráli pohárové utkání na Žižkově a přípravný zápas s Hajdukem Split. Trenéra Miroslava Beránka nejvíce těší, že se během ligové přestávky uzdravila většina zraněných hráčů. „Jsem rád, že se nám vyprázdnila marodka a kromě Jirky Bílka, který se zatím připravuje individuálně, jsou všichni hráči zdraví. To je potěšující,“ uvedl na úvod dobrou zprávu trenér Slavie.

V minulosti Miroslav Beránek společně se svými asistenty Alešem Křečkem a Pavlem Trávníkem v Brně působil. Bude tak utkání pro realizační tým speficické? „Myslím, že ne. V Brně se už prakticky všichni vyměnili, snad jen pár hráčů tam zbylo z našeho působení. Je to pro nás důležitý ligový zápas, na který se musíme nachystat. Já nehraji, hrají hráči. Je to pro mě minulost, kterou se nezabýváme a soustředíme se na pátek,“ odmítá kouč sešívaných.

Trenér věří, že jeho tým naváže na sobotní výkon proti chorvatskému soupeři ze Splitu. „Proti Brnu čekáme těžké utkání a doufám, že v něm potvrdíme dobrý výkon ze zápasu s Hajdukem Split,“ dodal kouč, jehož protějšek Václav Kotal na lavičce Brna praktikuje rozestavení se třemi obránci. „Každý hraje svůj způsob hry, my se budeme chtít prosadit svým způsobem,“ nabízí recept trenér Slavie.

Jedním z hráčů, kteří v minulých dnech oblékli reprezentační dres, byl stoper Marek Kodr. „Už se ale těším na zápas opět v Edenu. Doufám, že duel s Brnem zvládneme a povede se nám zvítězit. Brno je nepříjemný soupeř, což všichni v týmu vědí. Očekávám důrazný a rychlý fotbal. Věřím, že se s tím popereme a uspějeme,“ říká reprezentant do 19 let Marek Kodr.

Na minulé domácí utkání proti Plzni dorazila do Synot Tip Areny zatím nejvyšší letošní ligová návštěva. „Atmosféra je v Edenu vždycky úžasná. Letos nás podporuje hodně fanoušků, přál bych si, aby dorazili i v pátek. Fanoušci jsou naším dvanáctým hráčem, a proto věřím, že i kvůli nim utkání zvládneme,“ pokračuje Kodr.

V zápase proti Hajduku se nádherným gólem prezentoval Damien Boudjemaa. „Doufám, že vyhrajeme i proti Brnu a uhájíme domácí stadion, na kterém jsme zatím stoprocentní. Věřím, že také předvedeme pro fanoušky dobrý výkon. Nejdůležitější jsou pro nás samozřejmě tři body,“ zdůrazňuje francouzský záložník.

V úvodu sezony trápila Boudjemu zranění, jak je na tom oblíbenec tribun v současnosti? „Jsem připraven. Cítím se dobře, nic mě netrápí, takže jsem připraven týmu pomoci,“ má jasnou slávistický špílmachr.

Na jaře hrála Slavia s Brnem kvůli pohárovým duelům celkem třikrát. I když byl Boudjemaa zraněný, soupeře má nastudovaného. „Brno je silný soupeř. Ve středu zálohy hraje výborně Zavadil, je to nepříjemný hráč. Přesto ale věřím, že zvítězíme a tři body zůstanou v Edenu,“ zakončil Damien Boudjemaa.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články