Počtvrté v osmifinále Ligy mistryň | SK Slavia Praha
Více

Počtvrté v osmifinále Ligy mistryň

Počtvrté za sebou postoupily fotbalistky Slavie do osmifinále Ligy mistryň! Pozápasové ohlasy trenéra Medynského a střelkyně Kožárové.

Postup z prvního kola byl letos jednoznačný. Slávistky ve své historii zaznamenaly největší domácí výhru v Lize mistryň, vyrovnaly úspěch Sparty v postupu do osmifinále (2009-2012) a navíc poprvé nedostaly ve dvojzápase branku.

„Nabádal jsem holky, abychom hráli tak, jako když začínáme. Ani neumíme hrát na 80%. Holky k tomu přistoupily skvěle, začátek perfektní, měli jsme elán, energii a od toho se odvíjel první poločas,“ řekl na úvod trenér Pavel Medynský. „Holky plnily vše, co jsme si řekly, do zápasu byly velmi dobře vtaženy,“ doplnil.

Znova se připomněl první zápas, který nebyl úplně jednoduchý. „Gintra si doma věřila, bylo to první utkání a nevěděli, co od nás očekávat. Dnes jsme tam měli snad jen 15 minut, kdy to nebylo ono. Ale jinak jsme hru kontrolovali, dali hezké branky a měli několik dalších zajímavých situací. Jsem spokojen,“ uzavřel Medynský.

Tři branky vstřelila Tereza Kožárová. „Jsem v útoku, abych dávala branky. Ale musím poděkovat holkám, bez nich bych ty góly nedala. Dnes to byl týmový výkon,“ řekla ke svému hattricku. „Nechtěly jsme připouštět žádné drama, ale naopak dát co nejrychleji gól, což se nám povedlo. Pak už to bylo jen o tom, kolik dáme branek. A daly jsme čtyři, takže se nám to povedlo,“ dodala k zápasu.

Osmifinále se losuje v pondělí 1. 10. od 13 hodin v Nyonu. Slavia nebude nasazená, takže jí čeká zvučný soupeř. První zápasy se hrají 17./18. 10., odvety pak 31. 10./1. 11.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články