Podali jsme koncentrovaný výkon, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Podali jsme koncentrovaný výkon, těší trenéra

Sešívaní porazili v 19. kole FORTUNA:LIGY v mrazivém počasí Liberec jasně 3:0. „Opět musím pochválit skvělé fanoušky," říká Jindřich Trpišovský.

„V první řadě musím pochválit skvěle připravené hřiště a také počet fanoušků, který nás v téhle zimě venku přijel podpořit a skvěle fandil. Byl to od nás, až na drobnosti a dvě podstatné věci, dost koncentrovaný výkon, v některých fázích i kvalitní. První poločas, až na jednu chybu, kdy šel Malinský sám na bránu, to od nás byl skvělý výkon, Mohli jsme být efektivnější ve tvoření šancí, první poločas byl ale z naší strany výborný, počínali jsme si dobře i v soubojích. Druhá půle byla méně kvalitnější a přibylo hodně ztrát na obou stranách, hřiště se roztrhalo. Domácí měli náznaky šancí, my jsme ale dali gól po krásné akci a poté se zápas už jen dohrával. Musím vyzdvihnout, že po dlouhé době jsme dali fakt krásné góly, za to jsem rád. Kvalitním výkonem k tomu hodně přispěl i Milan Škoda,” hodnotí vítězství na hřišti Liberce trenér Jindřich Trpišovský.

Právě sešívaný kapitán zaznamenal v utkání gól a asistenci. Útočník Slavie vsítil už druhou branku v řadě a nabízí se tak otázka, zda ve Slavii prodlouží smlouvu, končící v létě příštího roku. „Jsme domluvení, že si spolu sedneme po konci podzimu. V aktuální chvíli bude záležet na něm, má vždy dohodu s panem Tvrdíkem. Je to u něj hodně dané vytížením, v zimě a v přípravě si něco řekneme, jde i o to, aby byl sám spokojen. Budeme jen rádi, když tady bude pokračovat. Před zápasem s Libercem jsme si něco řekli, a musím říci, že to na něm vidět a vše splnil. Ukrojil další gól z té svojí mety, kterou mu přejeme, škoda že ho Tomáš Souček nepustil na penaltu. Milan sám potřebuje cítit, že je platný pro mužstvo, a to tentokrát byl,” přibližuje kouč Slavie.

Tomáš Souček mohl v závěru prvního poločasu vsítit třetí gól sešívaných, jeho ránu z penalty mířící doprostřed brány však Nguyen vystihl a míč dokázal vyrazit mimo. „Tomáš jich v sezoně kopal sedm, podruhé ji nedal za stavu dva nula. Ty důležité ale proměňuje, s tím, kolik jich dáte, matematicky roste šance, že neproměníte. Jak ale říkám, ty důležité proměňuje, stále máme určené tři střelce, a tak to zatím zůstane,” má jasno trenér sešívaných.

Dvě asistence si v utkání připsal skvěle hrající Nico Stanciu, který se v průběhu podzimu i přes dobré výkony bodově trápil. „Je to složité, s Karvinou přihrál do pěti vyložených šancí, a nakonec měl jen jednu asistenci z přímého kopu. Už předtím měl ale výborné přihrávky na Honzu Bořila a Micka van Burena. On ty body nemá, kdybychom ale proměnili 30% šancí po jeho přihrávkách, tak má v této sezoně dvacet asistencí. Pepa Hušbauer má také padesát klíčových přihrávek a jen jednu asistenci. Jiný problém u Nica je střelba, všichni víme, že teď u něj není úplně v topu. Potřebujeme, aby dal více gólů, na jeho pozici jsou dva málo. Stále si ale stojím za tím, že je lepší a lepší, je tu zatím jen čtyři měsíce. Všichni si pamatujeme, jaký byl například Peter Olayinka po prvních čtyřech měsících. Nico si stále zvyká na mužstvo, na jaře bude podle mě hrát mnohem lépe a bude mít více bodů. Stráví s námi celou přípravu, narozdíl od léta. Jsem přesvědčen že půjde výkonnostně nahoru a góly mu budou naskakovat,” říká kouč Slavie.

V úterý sešívané čeká poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Dortmundu. „Těším se obrovsky, těší se celý tým, všichni. Je tam nádherný stadion, jeden z mých tří vysněných, má jednu z nejlepších kulis v Evropě. Těším se na všechny zápasy v Lize mistrů, tenhle pro mě ale bude obrovský svátek, nevím, jestli budu v noci předtím spát. Doufám, že se nebudeme jen kochat a budeme nebezpeční,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články