Podepsat smlouvu se Slavií je velká čest, říká Denis Višinský | SK Slavia Praha
Více

Podepsat smlouvu se Slavií je velká čest, říká Denis Višinský

Rodák z Mělnicka, který před pár dny oslavil sedmnácté narozeniny, je jedním z tahounů týmu U17. Sešívaný dres obléká již 11 let od doby, kdy do Slavie přestoupil.

Talentovaný levý křídelník podepsal v únoru se Slavií profesionální smlouvu. V probíhající sezoně 2019/20 nastoupil za U17 do 17 utkání, ve kterých vsítil 15 gólů, včetně tří hattricků proti Příbrami, Slovácku a Zlínu. Díky svým výkonům si vysloužil i nominaci do reprezentace České republiky, se kterou měl v březnu, nebýt epidemie koronaviru, odehrát další fázi kvalifikace Mistrovství Evropy do 17 let.

Jak jste začínal s fotbalem a jak jste se dostal do Slavie?
„Začínal jsem ve vesnici, kde jsem se narodil, AFK Hořín, ve třech letech. Pak jsme se přestěhovali a já jsem začal hrát za Mělník. V šesti letech jsme někde hráli mikulášský turnaj, nevím, kde přesně to bylo, a tam si mě Slavia vyhlídla. No, a tak jsem byl ve Slavii na zkoušku a už jsem tady od šesti let."

Na co nejraději během svého dosavadního působení ve Slavii vzpomínáte?
„Nejvíc asi na titul v U15 a turnaj, co jsme hráli před rokem v Číně, to jsou takové dva úspěchy. Přišlo mi, že ten turnaj v Číně měl docela prestiž, i Slavia ho brala hodně vážně. Ještě jsem zapomněl na All Stars Cup, který jsme vyhráli. Hodně se nám to povedlo. Myslím, že jsme měli i celkem štěstí, že jsme v semifinále neprohráli na penalty s Atléticem. Mně osobně se ten turnaj docela povedl."

Jak byste se popsal jako fotbalista a kdo je vaším fotbalovým vzorem?
„Myslím si, že mám dobrý dribling, docela i zakončení, ale mám rezervy v bránění. Mým vzorem je Kevin De Bruyne."

V 18. kole dorostenecké ligy v utkání proti Zlínu, které jste vyhráli 7:1, jste zaznamenal hattrick a tři asistence. Jaké máte z tak skvělého individuálního výkonu pocity?
„Byl jsem rád, že se mi ten zápas povedl, protože před ním se mi moc nedařilo. Naštěstí jsem se chytnul a skvěle mi to vyšlo."

Minulý měsíc jste na Slavii podepsal profesionální smlouvu, jak to vnímáte jako posun ve své fotbalové kariéře?
„Byl jsem velmi šťastný, že jsem dostal tuto příležitost. Podepsat smlouvu se Slavií je velká čest a jsem za to rád."

Jak vypadá váš denní režim v současném nouzovém stavu? Jak se udržujete v kondici?
„Dostali jsme od trenérů individuální plán, kde máme posilování a běhy. Tak se ho snažím plnit, a ještě něco navíc dělám s míčem na zahradě."

Jak funguje komunikace s trenérem v tomto období?
„Většinou nám píše do skupiny na WhatsApp a individuální plán máme na XPS, v našem programu. Přístup k němu máme bez problému. Trenéři nám plnění plánu kontrolují, někteří máme hodinky a ti, co je nemají, tak to prostě odškrtnou a trenér jim věří."

S reprezentací České republiky jste měli hrát poslední fázi kvalifikace na Mistrovství Evropy U17, kde jste se měli utkat s Irskem, Slovenskem a Skotskem. Co jste od této konfrontace očekával?
„Těšil jsem se hodně. Už na turnaji, kde jsme byli teď, se nám jako týmu dařilo. Sehráli jsme se a přišlo mi, že jsme na tu kvalifikaci dobře připraveni. Věřil jsem, že se na Euro dostaneme."

Jaké máte osobní fotbalové cíle?
„Chtěl bych se jednou dostat do ligy, nejlepší by to bylo samozřejmě za Slavii. Pak uvidím, co se bude dít dál, chtěl bych si někdy zkusit anglickou ligu."

Jaké týmy kromě Slavie ještě sledujete?
„Mám rád Manchester City, hrajou fotbalově a hezky se na to kouká. Je tam jedenáct fotbalistů a každý umí s míčem úplně všechno."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články