Podruhé v řadě doma: Slavia přivítá v neděli Liberec | SK Slavia Praha
Více

Podruhé v řadě doma: Slavia přivítá v neděli Liberec

PRAHA – V neděli 20:15 se slávisté podruhé za sebou představí v Synot Tip Areně v Edenu. Tým trenéra Miroslava Beránka přivítá Slovan Liberec a sešívaní očekávají skvělou atmosféru. „Těšíme se a věříme, že přijde ještě více fanoušků než proti Baníku,“ shodují se slávisté.
„Na zápase se všichni těšíme. Očekávám, že to bude nejtěžší z těch tří úvodních zápasů. Trochu jsme fanoušky namlsali a budou určitě chtít, abychom v tom pokračovali,“ tuší trenér Slavie Miroslav Beránek, který se stejně jako celý tým těší na nedělní atmosféru v Edenu.

„Věřím tomu, že nás vyburcuje k nejlepšímu výkonu, kterého jsme schopni. Na druhou stranu chceme fanoušky do Edenu přilákat a předvést jim kvalitní výkon, a to nejlépe s vítězstvím na konci,“ pokračuje trenér Slavie.

Slavia severočeského soupeře v Edenu dvakrát za sebou porazila. „Liberec jsme sledovali v posledních zápasech. Má za sebou předkolo Evropské ligy. Myslím si, že proto to pro nás může být těžší. Na zápas se důkladně připravujeme a chceme v něm uspět,“ dodává kouč, který se bude muset obejít bez brankáře Martina Berkovce.

„Už se k týmu připojil Honza Mikula, drobné problémy má Milan Černý. Z dlouhodobých marodů chybí Mičola a Vyhnal, s týmem ještě netrénuje Martin Dobrotka a potíže s ramenem má Martin Berkovec,“ nastínil zdravotní stav kádru trenér.

Záložník Jaromír Zmrhal pomohl před týdnem k vítězství nad Baníkem vstřeleným gólem, sešívaní budou chtít vyhrát i proti Liberci. „Je to pro nás další domácí zápas před vlastními fanoušky. Určitě budeme chtít potvrdit zisk bodů z úvodních zápasů. Chceme vyhrát,“ říká Zmrhal. „Myslím, že by to mohl být parádní zápas. Jak Liberec, tak my budeme chtít hrát dopředu. Mohl by být k vidění dobrý útočný fotbal,“ tuší slávistický odchovanec.

Naváže Jaromír Zmrhal na svůj týden starý střelecký úspěch? „Doufám. Budu se snažit chodit co nejvíce dopředu a buď gól vstřelit, nebo na něj přihrát,“ usmívá se záložník Slavie, který věří, že přijde ještě více fanoušků než proti Baníku. „To by byla paráda. Atmosféra byla minule skvělá,“ pochvaluje si reprezentant do 21 let.

Branku Slavie od začátku SYNOT ligy hájí další mladík – Karel Hrubeš. „Na Liberec se samozřejmě těším hodně. Už minule bylo hodně lidí a věřím, že přijde ještě víc. Doufám, že zápas zvládneme úplně stejně jako proti Baníku,“ věří slávistický gólman. „Liberec svou kvalitu má. Myslím, že by to mohl dobrý zápas. Oba týmy budou chtít útočit,“ hledí k utkání současná slávistická jednička.

Co vůbec říká mladý gólman na svou nynější pozici? „Byl to vždycky můj sen chytat první ligu. Navíc za Slavii. Užívám si to, chtěl bych v tom určitě pokračovat, tak věřím, že to co nejdéle vydrží,“ doufá Hrubeš.

Oproti minulé sezoně se netradičně na levém beku zabydlel
Martin Juhar. Také on chválí atmosféru v Edenu. „Celá kabina se na zápas těší. Momentálně je dobrá nálada v týmu a snažíme se ji udržet. Soustředíme se hlavně na sebe, samozřejmě máme mnoho informací o soupeři, ale v první řadě je důležitý náš výkon,“ má jasno Juhar. „Byl bych velmi rád, kdyby přišlo ještě více diváků, atmosféra proti Baníku byla fantastická. Doufám, že to bude pokračovat,“ přidal slávistický obránce, záložník či útočník.

V současnosti však Juhar stabilně hraje na levé straně obrany. „Je potřeba pomoct týmu na tomto postu, tak hraju tady,“ má jasnou odpověď levonohý fotbalista, který si v probíhající sezoně připsal už dvě asistence.

Vstupenky v prodeji, nenechávejte příchod do Edenu na poslední chvíli!

Vstupenky na utkání s Libercem jsou v prodeji a protože se při zápasu s Baníkem tvořily na pokladnách Synot Tip Areny v Edenu fronty, moc prosíme slávistické fanoušky, aby přišli do Edenu včas a nenechávali koupi své jednorázové či permanentní vstupenky na poslední chvíli. Lístky na Liberec se dají také koupit z pohodlí domova ONLINE.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články