Podzim bez ztráty bodu | SK Slavia Praha
Více

Podzim bez ztráty bodu

Fotbalistky Slavie vedou po konci podzimu tabulku bez ztráty bodu a slaví postup do čtvrtfinále poháru FAČR. Jedinou kaňkou úspěšné půl sezony je vyřazení před postupem do skupinové fáze Ligy mistryň se silným Arsenalem Londýn.

Sešívané fotbalistky si podzim vyloženě užily, z dvanácti zápasu ani jednou neklopýtly, nastřílely 52 branek a ligovou tabulku vedou s tříbodovým náskokem nad rivalem ze Sparty. Jediné podzimní derby vyhrály 1:0, kdy vítězství slávistek zařídila svojí branou nejlepší střelkyně týmu Tereza Szewieczková „Podzimní část se nám v lize podařila skvěle a bez ztráty bodu. V každém zápase jsme se dokázaly střelecky prosadit, nebo otočit nepříznivý stav zápasu v naše vítězství. Doufám, že se nám uzdraví zraněné hráčky, aby náš tým byl kompletní a my tak byly ještě silnější. Jaro bude o mnoho náročnější, ale my budeme připravené“ zhodnotila podzim úspěšná střelkyně 17 podzimních branek.

Svoje svěřenkyně může chválit i trenér Michal Kolomazník „Co se bodového zisku týče, vyšel nám podzim na maximum, a za to je třeba holkám poděkovat. V některých utkáních nám chyběla herní kvalita, či přesnější zakončení, na druhou stranu jsme z dvanácti zápasu obdržely pouze dvě branky, což svědčí o naší síle. Mrzí mě vyražení v Lize mistryň s Arsenalem, kde jsme se opět přesvědčili, na jaké úrovni hrají top týmy, přesto obě utkání i přes porážky hodnotím kladně.“

„Podzimní část hodnotím pozitivně. Podařilo se nám získat plný počet bodů v lize a postoupit do čtvrtfinále poháru FAČR. V Lize Mistryň nám byl bohužel nalosován silný Arsenal, který byl nad naše síly. Nyní si musíme dobře odpočinout, nabrat silu a 10.ledna se hlásit na přípravu do druhé a náročné poloviny sezony,“ těší se kapitánka týmu Diana Bartovičová. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články