Pohárový Poločas: Čas na odvetu! | SK Slavia Praha
Více

Pohárový Poločas: Čas na odvetu!

PRAHA – Dušan Švento, Stanislav Vlček. Stránky pohárového magazínu Poločas patří nejen pamětníkům zápasu s Anderlechtem, který sešívaní odehráli před jedenácti lety.
Dušan Švento odehrál v minulém ligovém kole celé utkání a těší se na belgického soupeře. Vždyť on sám se s ním na trávníku v sešívaném už jednou střetl. „Když už jsme dostali soupeře, kterému máme co vracet, bylo by hezké, abychom to skutečně dokázali. O to by měla být motivace větší. Chceme udělat maximum pro postup,“ hlásí navrátilec do sešívaného dresu ve velkém rozhovoru pro magazín Poločas.

Stanislav Vlček nastoupil nejen proti Anderlechtu, v minulosti také za belgický tým sám hrál. Čtvrteční utkání bude sledovat už ve své nové roli vedoucího mužstva a i on věří, že Slavia může postup vydřít. „Bylo by to strašně příjemné. Před jedenácti lety jsme si z Belgie odvezli nadějný výsledek, prohráli jsme 1:2. Bohužel jsme padli doma a nezvládli to. Fotbal se ale strašně vyrovnává. V předkolech už došlo na pár překvapení. O motivaci postaráno máme a věřím, že bude plný dům. Chceme jít dál na úkor Anderlechtu,“ říká slávistická legenda.

Ohlédnutí za předcházejícím střetem obou týmů si můžete připomenout na dvoustraně 26-27, ohlédnutí za dosavadní cestou sešívaných kvalifikací Evropské ligy pak patří strany 16 a 17. Historické okénko se tentokrát věnuje zápasům, v nichž Slavia na evropské půdě zaskočila favority. Povede se jim to i tentokrát?

Nemůže chybět představení soupeře RSC Anderlecht, charakteristika jeho hry a medailonek třech největších opor týmu.

Zahraničního soupeře hostily ve Strakonicích také sešívané ženy, kam na ně zavítalo přes tisíc diváků. Jak probíhal celý den i utkání s Bayernem? To se dozvíte na straně 28.


Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.




Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články