Pomohl nám gól, pak už jsme utkání kontrolovali | SK Slavia Praha
Více

Pomohl nám gól, pak už jsme utkání kontrolovali

Slavia ve třetím kole vítězí na půdě FC Kodaň. „Po polovině skupiny máme šest bodů, a to jsme hráli dvakrát venku. Myslím, že to je slušný počin,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsme šťastní, že jsme to zvládli za tři body, po Petrohradě jsme potřebovali bodovat. Byl to spíš boj, velice náročné utkání, spousta běhání, napadání. v prvním poločase jsme v některých fázích tahali za kratší konec, měli jsme problémy s dostupováním. Pomohl nám gól, pak už jsme utkání kontrolovali. Soupeř si ve druhém poločase nevytvořil žádnou šanci a my, kdybychom byli přesnější, jsme mohli přidat další gól. Každé vítězství ve Evropě je ale cenné,“ hodnotí utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání v Kodani rozhodl v úvodu druhé půle Jan Matoušek – navíc svou první brankou v červenobílém. „Jsem rád, že má za sebou první gól navíc vítězný a v Evropě. V prvním poločase se sám připravil o dvě šance, ale dostal se tam skvěle, když jsme se dohodli, že budeme hráče hledat zpětnými přihrávkami po zemi. Coufal to tam dobře dal a on se tam objevil. Dal gól za hodně peněz, tak trochu umazal z té částky, co nás stál. Ukázal, že svou dravostí je schopen se prosadit i v těžkých zápasech,“ těší trenéra.

„Má akceleraci, rychlost a výběr místa – dva dary pro ofenzivního hráče. Bez toho se špičkový fotbal hrát nedá. Má spoustu nedostatků, ale m velkou pokoru a chce se učit. Jde o to, aby eliminoval své slabé stránky, třeba hru zády k bráně, nebo kondiční složku a neodpočíval na hřišti. Má potenciál, chceme udělat maximum, aby se vydal správnou cestou,“ dodává k útočníkovi Slavie.

V nadějné příležitosti byl i Traoré, který si ale odnesl ze souboje s gólmanem žlutou kartu na filmování. „Rozhodčí pískal výborně, tak není důvod nevěřit, že tomu tak bylo. Vyčítal jsem mu to zpracování, dostal krásný balon za obranu, přesně, jak jsme si ukazovali na videu. Dostal se tam ze druhé vlny a kdyby si ten míč dobře zpracoval, byl úplně sám a mohl si vybrat, co udělá. Místo toho si to hodil daleko před sebe, a navíc na levačku.“ mrzelo ho.

Ale nebezpeční byli i domácí. „Skov a N´Doye dostali v první půli hodně prostoru, N´Doye nám tam dvakrát hlavičkoval. Stopeři hráli ale hráli skvěle, Skov nám dělal v první půli hodně problémů, navíc je takový skokan, Bořil na něj měl žlutou kartu. Ve druhé půli hrál Bořil fantasticky, byl blízko u něj a vyhrál snad všechny souboje. Fischera jsme eliminovali skvěle, N’doyeho jsme utahali. Kúdela a Ngadeu hráli jeden na jednoho na útočníky a zvládli to bez potíží,“ chválil je.

Slavia si polepšila v průběžné tabulce skupiny C. „Po polovině skupiny máme šest bodů, a to jsme hráli dvakrát venku. Myslím, že to je slušný počin. Jsme napůl cesty, strašně bude záviset na odvetě s Kodaní. Ty dvojzápasy a čtvrté kolo vždy hodně rozhodnou,“ uvědomuje si.

Slavii podporovala v Kodani početná slávistická výprava. „Chtěl bych poděkovat za celý tým všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, i když je to stálo nemalé prostředky. Je důležité vědět, že vám na tom stadionu někdo pomáhá, že tam nejste sami. Je fantastické vidět takhle plný sektor už při rozcvičení,“ vzkazuje Jindřich Trpišovský.

Domácí trenér Ståle Solbakken sešívané chválil: „Slavia hraje velmi dobře, v lize je o dva body před Plzní, která hrála skvěle proti Realu Madrid,“ což trenéra Trpišovského těší. „Je to spíš zavazující, abychom tu úroveň udrželi. Je to ukázka, že cesta, kterou jdeme, je správná. Sami víme, co tu hrálo za týmy. My jsme tu uspěli, nic nemůže být větší poklonou než respekt od realizačního týmu soupeře. Jsem rád, že se Slavia zařazuje k týmům, ze kterých mají respekt. Kodaň možná takový zvuk nemá, ale to, jak tu dělají fotbal, je neuvěřitelné. Patří k evropské špičce, ať si říká, kdo chce, co chce,“ dodává.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články