Poprvé doma: V sobotu od 20:15 v Edenu s Teplicemi | SK Slavia Praha
Více

Poprvé doma: V sobotu od 20:15 v Edenu s Teplicemi

PRAHA/EDEN – Slavia se v jarní části poprvé představí doma v Edenu. Utkání s Teplicemi, které bude duelem o páté místo v tabulce, začíná v sobotu ve 20:15.
„Na utkání se určitě těšíme. Čekají nás Teplice, v podstatě je to utkání o páté místo. Teplice ukázaly skvělý vstup do jara, nad Baníkem zaslouženě vyhrály. Z tohoto pohledu nás čeká těžký soupeř,“ uvědomuje si trenér Beránek sílu soupeře.

„Nicméně jestli chceme, aby ty body z venkovního hřiště v Liberci měly platnost, tak doma musíme vyhrát,“ dodává trenér, jehož tým v prvním jarním kole vyhrál v Liberci 3:1. „Zápas doma bude o hodně těžší a jsme si toho vědomi,“ má ale jasno kouč.

Sobotní soupeř těsně před jarní částí vyměnil trenéra a v sobotu povede Teplice v Edenu ještě nedávno kouč sešívaných Petr Rada. Bude to hrát roli? „Každý z těch trenérů má svůj rukopis. Petr Rada přišel těsně před sezonou a hned začal vítězstvím, takže on i Teplice určitě budou mít sebevědomí,“ pokračuje slávistické trenér

V sobotu se navíc bude hrát o páté místo v tabulce. „Je to pro nás bonus, protože chceme potvrdit tři plusové body z Liberci, pokud se to nepovede, tak ztrácí svou cenu,“ dodal trenér, který věří, že bude mít v zápase k dispozici všechny hráče.

„Zdravotní stav tento týden nebyl dobrý, trénovali jsme s minimálním počtem hráčů, postupně se hráči uzdravují a uvidíme, s kým budeme moci počítat do utkání,“ vysvětluje Beránek.

V Edenu si poprvé jako hráč Slavie zahraje záložník Simon Deli. „Bude to pro mě první zápas na našem stadionu, moc se na něj těším a půjde o důležitý duel. V minulém kole jsme vyhráli a opět musíme udělat všechno pro to, abychom byli stejně úspěšní,“ tuší záložník z Pobřeží Slonoviny.

„Když jsem byl v Příbrami, tak jsme s Teplicemi remizovali. Myslím, že máme na to, abychom soupeře porazili, ale Teplice jsou kvalitní tým. Chtějí hrát útočný fotbal, ale to by mohlo být dobré i pro nás,“ věří středopolař Slavie.

V Liberci si připsal jednu asistenci Vukadin Vukadinovič, ale už netrpělivě vyhlíží sobotní duel s Teplicemi. „V novém roce se poprvé představíme v Edenu. Moc se těším na atmosféru, příprava byla dlouhá a nemohl jsem se zápasu v Edenu dočkat,“ komentuje pravé křídlo Slavie.

„Sledovali jsme Teplice na videu. Určitě budou hrát jinak než Liberec, budou spíše spoléhat na zahuštěnou obranu. Ještě je budeme sledovat a věřím, že utkání zvládneme, protože hrajeme doma a musíme vyhrát,“ ví dobře srbský záložník.

Řeší hráči v kabině fakt, že se bude hrát o páté místo? „Víme o tom, kde se nacházíme a kde jsou oni. V případě vítězství bychom se posunuli na páté místo, ale chceme hrát fotbal a bavit diváky. Myslím, že na to nikdo moc nemyslí,“ zakončil Vukadinovič.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články