Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky | SK Slavia Praha
Více

Poprvé v reprezentaci! Simon Deli si zahraje za mistry Afriky

PRAHA – Simona Deliho čeká velká premiéra. Poprvé ve své kariéře totiž oblékne reprezentační dres Pobřeží Slonoviny. Aktuální mistry Afriky čekají dvě přípravná utkání, a to s Angolou a Guineou.
Simon Deli si reprezentační atmosféru vyzkoušel v mládežnických výběrech, teď ho čeká premiéra v A týmu. „Chtěl bych poděkovat Bohu, jsem velmi šťastný za mou první nominaci do A-týmu,“ uvedl slávistický střední záložník.

„Je to opravdu skvělý moment v mé kariéře. Chtěl bych si celý reprezentační sraz užít a udělám všechno pro to, abych se v týmu udržel,“ prozrazuje své cíle pro sraz národního týmu. „Věřím, že mě uvidí rodina. Chtěl bych také poděkovat týmovým spoluhráčům a Slavii, bez toho bych se tam nedostal,“ dodal.

Pobřeží Slonoviny bude hrát ve čtvrtek 26. března s Angolou a v neděli 29. března s Guienou. Obě utkání bude hrát po dlouhé době doma, aby si fanoušci užili čerstvé mistry Afriky. „Opravdu se těším na spoluhráče. Vždycky jsem si chtěl jednou zahrát ve dvojici s Kolo Touré, abych se od něj hodně naučil, a teď se mi to možná splní. I kdyby jen na tréninku. Navíc by měl jet i Yaya Touré, další velká hvězda, a samozřejmě Bony Wilfried,“ prozrazuje Simon Deli, který útočníka, jenž prošel českou ligou, velmi dobře zná.

„Znám ho i mimo fotbal a navíc máme stejného agenta. Pokud budu něco potřebovat, věřím, že mi určitě poradí,“ usmívá se Simon Deli na adresu svého reprezentačního spoluhráče Bonyho Wilfrieda. 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články