Beru to na sebe. Díky fanouškům, jak se zachovali | SK Slavia Praha
Více

Beru to na sebe. Díky fanouškům, jak se zachovali

Aleš Mandous po porážce 1:3 s Feyenoordem v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy hovořil o svém zaváhání před druhým gólem a ohlédl se i za premiérovým ročníkem nově vzniklé soutěže.

Výjimečná cesta Slavie končí ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy po domácí porážce s Feyenoordem. Vaše hodnocení utkání?
„Hned na začátku jsme inkasovali, pak jsme se chytli, srovnali jsme. Zbytek poločasu jsme odehráli skvěle. Druhý poločas samozřejmě poznamenala moje chyba. Pak už jsme neměli sílu to zvrátit. Otřáslo to s námi. Chtěl bych se za tu chybu omluvit fanouškům i všem klukům, kteří jsou skvělí. Bohužel jsem je takhle potopil.“

Můžete popsat tu nešťastnou situaci?
„Dostal jsem od Tarase balón, chtěl jsem to otočit. Viděl jsem, že tam je jejich útočník. Nakonec jsem to chtěl přihrát trošku jinak, střetly se mi myšlenky, kopnul jsem se druhou nohou do stojné nohy. Bylo to všechno špatně, špatný gól. Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak se zachovali, protože to pro mě moc znamená.“

Pak jste předvedl fantastický zákrok proti nájezdu Desserse. Věřil jste, že je ještě ve vašich silách náskok Feyenoordu dotáhnout?
„Samozřejmě jsem věřil, ale Feyenoord je zkušené mužstvo, pohlídali si to. Pak už hrozili jenom z brejků. My už jsme se tam nemohli nějak dostat. Porážku beru na sebe.“

Až vyřazení přebolí, budete na tuhle evropskou sezonu vzpomínat v dobrém?
„Pro mě to bylo poprvé, co jsem chytal na evropské scéně. Celou skupinu jsem si moc užil. Zápasy s Feyenoordem nebo Unionem Berlín nezažijete každý týden. Jsem za to moc rád, ale teď jsem smutný a hlavně naštvaný na sebe.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články