Posila do útoku: Slavia získala na hostování Tomáše Necida | SK Slavia Praha
Více

Posila do útoku: Slavia získala na hostování Tomáše Necida

PRAHA/EDEN – Téměř přesně po pěti letech se vrací do Edenu. Když tu v sešívaném dresu působil naposledy, nastřílel za půl sezony jen o gól méně, než letos celá Slavia dohromady. Útočník Tomáš Necid přichází pozvednout ofenzivu Slavie na půlroční hostování.
Čtyřiadvacetiletý reprezentant se v pondělí zapojil do přípravy A-týmu, ještě předtím absolvoval první tiskovou konferenci. Po návratu z řeckého klubu PAOK Soluň podepsal se Slavií hostování do 30. června 2014, na zádech bude nosit "své" číslo 24.

„Cítím se skvěle. Vracím se domů, těším se na fanoušky, těším se na Slavii. Těším se, že si po dlouhé době konečně zahraji fotbal. Jsem rád, že jsem tady,“ popsal své pocity po návratu do Edenu
Tomáš Necid.

Detaily jednání popsal generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle. „Veškeré administrativní úkony ještě nejsou dotažené, Vánoce byly v Česku, teď jsou svátky na východ od nás. Chce to nějaký čas. Vše ale směřujeme k tomu, aby byly veškeré náležitosti, související s půlročním hostováním Tomáše Necida, dovršeny v následujících dnech a týdnech, maximálně pak do 25. ledna, kdy začíná v České republice přestupní období. Chtěli jsme, aby se Tomáš co nejrychleji zapojil do přípravy se Slavií,“ sdělil generální ředitel Slavie.

„Na konci podzimu 2013 jsme si zhodnotili výsledky a výkony jednotlivých hráčů A-týmu, udělali jsme si takovou výsledkovou a herní inventuru a na jejím základě jsme se rozhodli pro určité změny, odchody a možné příchody. Bavili jsme se o konkrétních pozicích i konkrétních jménech a Tomáš Necid byl na prvním místě na pozici útočníka. Jakmile se možnost jeho angažování ve Slavii objevila jako reálná, tak jsme začali hostování řešit,“ dodával Šeterle.

„Jsem moc šťastný, že tu Tomáš s námi může být a že se stane posilou Slavie Praha. Je to top útočník evropských kvalita myslím, že v něm Slavia získá velkou posilu,“ věří nový sportovní ředitel Slavie Karol Kisel, který hrál v jednáních jednu z klíčových rolí. „Moc jsme o Tomáše stáli a využili jsme okolností, které se naskytly, k tomu, aby mohl do Slavie přijít. Díky práci všech ve Slavii, díky práci agenta Jiřího Müllera i díky samotnému Tomovi a majiteli Slavie panu Řebíčkovi se to celé podařilo realizovat,“ pokračoval Kisel.

„Vím, co Tomáš umí, vím, čím si prošel a vím, že je potřeba ho znovu nastartovat. Uděláme všechno proto, abychom my pomohli Tomášovi a aby Tomáš pomohl nám. Musím ocenit velice vstřícný postoj CSKA, kterému šlo o to, aby hráč hlavně hrál. Vzešel z toho názor, že by to jednoznačně prospělo oběma stranám,“ věří Kisel ve vzájemnou prospěšnost Necidova hostování.

„Hostování je s CSKA domluveno zdarma, což je potřeba ocenit, to se v minulosti nestávalo. S hráčem samotným jsme domluveni, nepřesahuje to možnosti Slavie Praha. Určitě i Tomáš udělal vstřícný krok pro to, aby tady byl. Opce součástí hostování není, CSKA si chce Tomáše nechat. Případná opce by navíc byla zřejmě mimo možnosti Slavie,“ přiblížil další podrobnosti hostování sportovní ředitel Slavie.

„Jsem rád, že se Slavia ozvala, protože už na konci podzimní sezony jsme viděli, že Tomáš musí opustit PAOK. Sice tam měl smlouvu na rok, ale existovala klauzule, že když neodehraje určitý počet utkání, tak si ho CSKA může stáhnout,“ přibližoval okolnosti příchodu Tomáše Necida agent Jiří Müller.

„Na začátku prosince proběhlo jednání se zástupci CSKA v Londýně a tam jsme se shodli, že Tomáš musí odejít. Měl i další nabídky, z Holandska, z Belgie, ale ve chvíli, kdy se ozvala Slavia a Karol Kisel, že by moc stáli o to, aby byl Tomáš ve Slavii, tak jsme okamžitě začali jednat. Po schůzce s panem Řebíčkem, který udělal strašně moc, aby se Tomáš vrátil, jsme se dohodli. Papírování je jen otázka toho, až skončí Vánoce v Rusku,“ doplnil Müller.

„Ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli o zájmu Slavie, tak to byla pro Tomáše možnost číslo jedna. Hostování není o penězích, je to o tom pomoci Tomášovi v jeho další kariéře a pomoci Slavii, aby se dostala tam, kam patří,“ zakončil Jiří Müller.

Tomáš Necid

Tomáš Necid oblékal sešívaný dres od deseti let, v lize debutoval v zápase proti Slovácku v sedmnácti. Po rozehrání na hostování v Jablonci na jaře 2008 oslnil v podzimní části sezony 2008/09, ve které vsítil jedenáct branek. V lednu 2009 odešel do slavného ruského klubu CSKA Moskva, v roce 2011 si ale přivodil zranění kolene, jehož léčení se protáhlo téměř na dva roky. V létě 2013 odešel z CSKA na hostování do týmu PAOK Soluň, kde nastoupil k jedenácti ligovým utkáním a vstřelil jednu branku. Pro jaro 2014 se vrací na hostování do své domovské Slavie.

Tomáš Necid má na svém kontě 26 startů za seniorskou reprezentaci ČR, ve kterých nastřílel sedm gólů. Pravidelně reprezentoval i v mládežnických kategoriích, je nejlepším střelcem mistrovství Evropy do 17 a do 19 let. Ve sbírce má rovněž dva mistrovské tituly se Slavií a jeden s moskevským CSKA.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články