Posila pro budoucnost: Přichází Marek Icha | SK Slavia Praha
Více

Posila pro budoucnost: Přichází Marek Icha

Do Slavie přestupuje z Táborska devatenáctiletý záložník Marek Icha. Smlouvu v Edenu podepsal do 30. června 2025. Jarní část sezony stráví na hostování ve Vlašimi.

„Marek Icha je hráčem do budoucnosti. V Táborsku ve svém věku ukázal svou kvalitu, dostal se do mládežnické reprezentace. Věříme, že další důležité zkušenosti s dospělým fotbalem získá na jaře ve Vlašimi,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek. Kluby dále jednají o tom, že do Táborska odejde na hostování s opcí 20letý obránce Daniel Kosek, který na podzim hostoval v Brně.

Marek Icha je devatenáctiletý záložník, který působil v druholigovém Táborsku. V něm začal už ve třetí lize a poslední dvě sezony s ním hrál i F:NL. Tam odehrál 28 utkání, v aktuální sezoně naskočil do 15 zápasů a jeden start si připsal i v MOL Cupu. V Táborsku se před necelými dvěma lety potkal i s Abdallahem Simou. 

Na podzim 2021 si poprvé představil i v reprezentaci, když nastoupil za výběr U20 v Elite League proti Německu a o dva měsíce později také proti Anglii, v obou utkáních odehrál celkem 69 minut. 

V Edenu si po podpisu smlouvy odbyl i svůj první rozhovor.

Právě jste podepsal smlouvu se Slavií, jaké jsou první dojmy?
„Je to něco neskutečného, byl to vždycky můj sen podepsat za takový tým. Je to paráda.“

Co vás čeká v nejbližších dnech?
„Teď půjdu na hostování do Vlašimi, nejlépe na půlrok, tak se to snad povede.“

Působil jste v Táborsku, kterým prošel i Abdallah Sima. Je jeho cesta pro vás inspirativní?
„Určitě je inspirativní. Už v Táborsku ukazoval, jaký je to hráč a to, že se dostal do Premier League, je něco neuvěřitelného.“

Platíte za defenzivního univerzála. Na které pozici se cítíte na hřišti nejlíp?
„Teď je to určitě střední záloha, ale vůbec mi nevadí třeba hrát krajního beka.“

Jaké jsou vaše osobní cíle se Slavií směrem do budoucna?
„Určitě se dostat na soupisku A-týmu, hrát nejvyšší českou ligu a třeba i tu Evropskou.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články