Poslední domácí zápas sezony: Slavia v neděli přivítá Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Poslední domácí zápas sezony: Slavia v neděli přivítá Slovácko

PRAHA/EDEN – Slavii čeká poslední domácí zápas sezony 2013/2014. A nebude to jednoduché utkání, sešívaní budou chtít proti Slovácku potvrdit záchranu v lize. „Ohromně důležitý duel,“ uvědomuje si slávistická kabina. Utkání se Slováckem začíná v neděli 25. května v 18:00 v Synot Tip Areně v Edenu.
Co od utkání očekává trenér Slavie Alex Pastoor? „Pro nás je to velmi důležitý zápas, očekávám hodně zejména od zkušenějších hráčů jako třeba Černý, Škoda, Gecov nebo Piták. To jsou ti nejzkušenější a musí tým vést,“ má jasno trenér Slavie.

Slovácko je v tabulce na pátém místě a na jaře patří k nejlepším mužstvům. „Viděl jsem je asi čtyřikrát nebo pětkrát, chtějí hrát aktivně, jejich systém je jasný, mají pár velmi dobrých hráčů, zejména v záloze a v útoku. Myslím, že jsou dobrý tým, viděl jsem je párkrát hrát dobře, ale i prohrát, takže se může stát cokoliv,“ hodnotí slávistický kouč nedělního soupeře.

Pro Alexe Pastoora se bude jednat o poslední zápas v Edenu na lavičce Slavie. Zápas ale výjimečně brát nebude. „Víc se zajímám o to, abychom se zachránili. Pokud to zvládneme, pak si můžu najít čas a energii na to, abych si zápas jako speciální užil, protože jsem si to tady zamiloval. Klub, město a lidi, se kterými v klubu pracuji,“ popisuje slávistický trenér.

Co se marodky týče, jasno bude až po předzápasovém tréninku. „Pořád máme pár hráčů, kteří určitě nemohou hrát. Například Mičola a Vyhnal, máme také Ritchieho mimo hru. U zbytku to ještě není jasné. Rozhodne se až po sobotním tréninku,“ objasnil trenér.

Obránce Martin Dostál ví, že Slavia není v ideální situaci a bude chtít v neděli potvrdit záchranu v lize. „Bude to náročné utkání. Slovácko hraje dobře, ale musíme těžký zápas zvládnout. Prohrou v Brně jsme se dostali do situace, ze které jsme doufali, že už budeme venku. Takhle musíme vyhrát za každou cenu,“ ví pravý bek sešívaných.

V posledním domácím zápase slávisté porazili Příbram 3:0 a mají na co navazovat. „Byl to podle mě jeden z našich nejlepších výkonů v letošní sezoně, takže když na něj navážeme, tak si myslím, že to je cesta k úspěchu,“ nabízí Martin Dostál recept na moravského soupeře a dodává: „Když vyhrajeme, tak to zanechá aspoň trochu dobrý dojem po té zpackané sezoně, kdy se nám ani doma moc nedařilo,“ uvědomuje si slávistický odchovanec.

V podobném duchu hovoří také záložník či útočník Jan Vošahlík. „Musíme do toho jít naplno, vyhrát a dokončit sezonu s tím, že jsme zachránění. Do Ostravy nikdo nechce jet s pocitem, že se musíme zachránit tam. Chceme to potvrdit doma a rozloučit se s touto sezonou doma vítězně,“ pokračuje Vošahlík.

Po utkání v Příbrami přišel nepovedený duel v Brně, co oproti tomuto zápasu změnit? „Musíme hrát více kompaktněji, musí tam být větší nasazení. Jednoduše řečeno je potřeba hrát úplně opačně,“ komentuje Vošahlík, který v posledních zápasech nastoupil na hrotu útoku. Kde se cítí nejlépe? „Je jedno, kdo a kde nastoupí. Hlavně musíme v něděli vyhrát,“ zakončil Vošahlík jasně.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články