Postup se vzdaluje. Slavia po srdnatém boji podlehla Lyonu 1:9 | SK Slavia Praha
Více

Postup se vzdaluje. Slavia po srdnatém boji podlehla Lyonu 1:9

LYON - Slávistky ve Francii statečně bojovaly o dobrý výsledek, domácí profesionálky jim ale příliš prostoru nedaly. Do domácí odvety v Edenu se tak sešívané vracejí s prohrou 1:9. Čestnou branku Slavie dala na závěr první půle Kateřina Svitková.
Slávistky věděly, že je v Lyonu čeká velmi těžký soupeř a doufaly, že se jim podaří uhlídat začátek utkání. V osmé minutě domácí poprvé zahrozily po útoku po levé straně, Budošová útočnici skvěle pokryla, sešívaným ale přesto zatrnulo, když Sladké míč vypadl z rukavic. K dorážce se naštěstí nikdo nedostal.

I slávistky si první dvacetiminutovce vypracovaly zajímavé šance. Zejména Divišová se hnala do nadějných protiútoků. Domácí obrana ji ale vždy stačila zastavit.

Pak už ale Lyon začal úřadovat. V 18. minutě se křížnou střelou z dálky prosadila Necibová. O čtyři minuty mohla Slavia odpovědět, když Divišová a Svitková táhly protiútok červenobílých, Divišové ale nevyšla finální přihrávka.

A tak se ve 24. minutě radovaly opět domácí hráčky, když se ve vápně skvěle individuálně prosadila Eugénie Le Sommerová. O deset minut později padla třetí branka, tentokrát se po centru prosadila hlavou Hegerbergová. Ve 38. minutě navíc vyrazila Sladká standardku přímo do M´Bockové, která zvýšila na 4:0.

Sešívané nevěšely hlavy a dokázaly náskok domácích alespoň o malý krůček stáhnout. Ve 42. minutě se trefila fotbalistka roku Kateřina Svitková, která se po centru Cahynové vydala do rychlého protiútoku.

Druhá půle ukázala, že domácí profesionálky jsou přeci jen výkonnostně o něco výš, a Lyon přidal za záda Sladké dalších pět branek. První z nich přišla v 53. minutě po rohovém kopu, kdy se opět prosadila M´Bockové. I z dalšího rohového kopu branka padla, na 6:1 pro Lyon, navyšovala hlavou na zadní tyči Marjiová.

Branka číslo sedm padla z přímého kopu, který přesně zahrála Abilyová v 62. minutě. V 81. minutě mohla snížit Budošová, po otočce se dostala do zakončení, mířila ale mimo branku. A tak měly poslední slovo opět Francouzky. Na konečných 9:1 navýšila v 86. minutě tvrdou střelou z pravé strany Hegerbergová.

Příští týden tak budou sešívané bojovat v Edenu o velký zázrak.

Olympique Lyon - Slavia 9:1 (4:1)


Branky:
18. Necibová, 24. Le Sommerová, 36. a 86. Hegerbergová, 39. a 53. M´Bocková, 56. Majri, 64. a 80. Abilyová - 42. Svitková

Lyon: Bouhaddiová - Kaciová (64. Tarrieuová), Kumagaiová, Mbocková, Majriová - Henryová (79. Perissetová), Abilyová (K), Necibová - Thomisová, Hegerbergová, Le Sommerová (71. Lavogezová)

Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová, Budošová, Juračková - Malinová (30. Benýrová), Pěničková (K), Cahynová (85. Matějková), Svitková, Chlastáková - Divišová (76. Dlouhá)

Rozhodčí: Larssonová – Magnussonová, Nyströmová

Diváci: 11 732

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články