Přání se mi splnilo. Věřím, že můžeme uspět, hlásí Vlček | SK Slavia Praha
Více

Přání se mi splnilo. Věřím, že můžeme uspět, hlásí Vlček

PRAHA - Před losem si Anderlecht přál, po losu byl se soupeřem pro play-off Evropské ligy nadmíru spokojený. „Moc se zpátky do Bruselu těším. Všechno je hratelné, pokud se dobře připravíme, šanci máme," hlásí vedoucí mužstva a bývalý hráč Anderlechtu Stanislav Vlček.
„Bude to o hráčích, nebude to o mně,“ smál se Stanislav Vlček po výsledku losování. „Když se zúžil výběr týmů, které bychom mohli dostat, samozřejmě jsem si Anderlecht přál. Jsem rád, že jsme ho dostali a já se tam po dlouhé době vrátím, i když ne jako hráč,“ zavzpomínal vedoucí mužstva na své bývalé angažmá.

Obává se ale, že v Belgii už téměř nikoho znát nebude. „Zůstal sportovní ředitel, trenér je nový. Sám jsem zvědavý, kolik lidí poznám. Prakticky všichni hráči jsou tam jiní, už tam neznám vůbec nikoho. Ale Anderlecht je známý tím, že hráče točí, takže to není nic neobvyklého. Možná tam bude nějaký základ realizačního týmu, který tam byl i předtím,“ doufá.

Co čekat od soupeře? „Tým je zcela nově poskládaný. Rozhoduje úspěch, pokud nenastane, jsou schopni přivést pět nebo sedm nových hráčů, což se stalo i letos. Co mám informace, je to mladý tým, který má dobré individuality a nečeká nás nic lehkého,“ hlásí Vlček.

Anderlechtu se nevyvedla kvalifikace na Ligu mistrů, v níž vypadli s ruským celkem. „„Určitě je pro ně zklamáním, že vypadli s Rostovem, měli to dobře rozehrané. Nepochybně měli úkol se probojovat do Ligy mistrů. Ale teď je zajímavá i Evropská liga, takže budou chtít určitě postoupit do základní skupiny i tady. Uvidíme, jestli využijeme jejich zklamání. Myslím si, že kvalitu mají. V Belgii je to pořád top klub,“ upozorňuje.

Ze soupeře ale strach nemá. „Hratelné je to vždycky a myslím, že pokud se dobře připravíme, šanci máme. Hlavně když zvládneme první utkání doma. O tom jsme se se Slavií přesvědčili už v minulosti, kdy jsme s nimi sice vypadli v boji o Ligu mistrů, ale u nich jsme sehráli dobrý zápas. Prohráli jsme 1:2 a pak nezvládli odvetu doma,“ mrzí ho zpětně.

O losu už diskutoval i s bývalým spoluhráčem. „Je to čerstvé, mluvil jsem s Danem Zítkou, který měl také radost, protože je ještě větší anderlechťák,“ prozradil Standa Vlček a přidal vzpomínku na doby v Belgii. „Nejvypjatějším bývaly zápasy s Bruggami. Mně se proti nim povedlo na začátku angažmá skórovat a rozhodnout zápas, čímž jsem si získal fanoušky. Lidé v klubu i fanoušci jsou tam strašně příjemní a těším se na ně,“ dodal na závěr Vlček, který během svého rok a půl dlouhého angažmá v Anderlechtu odehrál 27 zápasů a vstřelil deset gólů.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články