Předposlední magazín Poločas sezony: Rozhovor s Vladimírem Šmicerem | SK Slavia Praha
Více

Předposlední magazín Poločas sezony: Rozhovor s Vladimírem Šmicerem

PRAHA/EDEN – Při utkání s Příbramí vychází také 17. číslo magazínu Poločas. Předposlední vydání této sezony přináší velký rozhovor s Vladimírem Šmicerem, který se vrátil do Slavie.
Při návratu do Slavie jste hovořil o tom, že chcete poznat tým i zevnitř a ne pouze jako divák. Jaké je poznání?
„Jak jsem poznal, tak parta je dobrá. Samozřejmě na všech je znát, že na nich leží ta zodpovědnost za výsledky a stav sezony. Hrajeme vzadu, hrajeme o záchranu a to se, ať už někdo chce, nebo nechce, na klukách podepíše. Na to, jak jsou pod tlakem, se snaží být pozitivní, ale každý to v sobě má, protože si představovali, že ta sezona bude vypadat jinak. Chuť pracovat, chuť se s tím porvat tam je, někdo to samozřejmě snáší lépe a jiný hůř, ale pořád tam vidím tu snahu s tím něco dělat. Zachránit se a dovést to do relativně úspěšného konce.“

Jak rychle jste se vůbec rozhodoval, když přišla nabídka od Slavie?
„Byl jsem rozhodnutý hned. Mně ten duch kabiny, ta práce s týmem a možnost být ve fotbalu chyběla. Kabina je výjimečná, člověk je ve středu dění a má i možnost ho ovlivnit.“

Když jste s trenérem Pastoorem diskutovali o vašem příchodu, jaká měla být vaše role?
„Abych řekl pravdu, ne vyloženě role trenéra, protože já sice mám A licenci, ale nemám profesionální licenci. Samozřejmě jsem přišel na pozici s tím, že budu jeho pravá ruka, že mu budu říkat své názory, co si myslím o týmu, že se budeme bavit o sestavě. Že vnesu do kabiny trochu toho ducha, kterého jsem zažil, když jsem tu byl. I když jsme hráli spíše nahoře, moje role v tom týmu byla pozitivní, snažil jsem se mluvit s klukama, poradit, protože si myslím, že jsem za svou kariéru odehrál hodně zápasů.“

I zápasů o záchranu?
„Určitě ne tolik o záchranu, spíše nahoře, ale tam jde spíše o to se těm klukům snažit poradit maličkosti, detaily, které se nakonec mohou jevit jako důležité. A teď také překládat, co po nich trenér chce, protože samozřejmě ne všichni kluci mluví výborně anglicky. Takže se snažím, aby se k nim dostaly všechny detaily, které trenér říká, a aby to bylo bezprostřední, nic nuceného. Občas se zapojím i do tréninku, když to jde, nechci jim něco ukazovat, ale když se zapojím, vidím, jak kdo reaguje, co je potřeba zlepšit, kdo se kam staví, kam si nabíhá. Pak mohu říct, že by bylo lepší, kdyby to dělal takhle, a jestli si ten hráč vyhodnotí, že mám pravdu, to už nevím. Je to ale způsob, kterým se jim snažím pomáhat.“

Celý rozhovor najdete v 17. čísle magazínu Poločas. A co nabídne dnešní vydání dále? Tradiční květnová jubilea nebo oblíbený seriál Slávistická kronika. Připomeneme návštěvu slávistů na dětské Transplantační jednotce v Motole, návštěvu zahraniční delegace na dnešním zápas nebo si můžete přečíst aktuální pořadí všech dorosteneckých týmů.

Magazín Poločas č. 17 koupíte v den utkání ve Fanshopu, na vybraných stáncích s občerstvením nebo u kolportérů před stadionem i v ochozech. Cena časopisu je 20 Kč. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články