Představení soupeře v UWCL: Bayern Mnichov | SK Slavia Praha
Více

Představení soupeře v UWCL: Bayern Mnichov

Třetí čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League v historii si zahrají slávistky proti hráčkám Bayernu Mnichov. Přečtěte si krátké představení nadcházejícího soupeře sešívaných, který spolu s Wolfsburgem vévodí tabulce německé Frauen-Bundesligy.

Věhlasný soupeř slávistek v UEFA Women’s Champions League, který se ve středu představí na Sinobo Stadium, nastoupil svoji cestu ke slávě na začátku třetího tisíciletí, kdy se v sezoně 2000-2001 poprvé představil ve Frauen-Bundeslize. Výrazněji na sebe bavorský celek upozornil v ročníku 2008-2009, ve kterém obsadil celkové druhé místo a přes kvalifikaci se probojoval až do osmifinále UEFA Women’s Champions League, ve kterém nestačil na fotbalistky Montpellieru. Na další úspěch si Bayern musel počkat až do sezon 2014-2015 a 2015-2016, ve kterých získal dva mistrovské tituly, o rok později se navíc probojoval do čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League, kde jej po postupu přes Edinburgh a Khimki vyřadily až hráčky favorizovaného Paris Saint-Germain. Ve výčtu úspěchů bavorského celku nesmíme zapomenout zmínit vítězství v Bundesliga Cupu v letech 2003 a 2011, nebo zisk DFB-Pokalu v ročníku 2011-2012.

V posledních dvou sezonách skončily fotbalistky Bayernu na druhém místě tabulky, v obou případech za vítězným Wolfsburgem. V probíhajícím ročníku Frauen-Bundesligy mají oba rivalové stejný počet bodů, bavorský celek za týmem z města automobilů zaostává pouze rozdílem ve skóre. Do čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League, kde narazí na Slavii, se hráčky německého giganta probojovaly přes srbskou Suboticu a Curych, oba týmy navíc dokázaly porazit bez jediné inkasované branky.

Lucie Voňková v dresu Bayernu Mnichov

Největší hvězdou soupeře Slavie je bezpochyby Melanie Behringer, finalistka ankety o nejlepší fotbalistku roku 2016, která se ale nyní zotavuje z vážného zranění a v letošní sezoně ještě nenastoupila. Sešívané fotbalistky si tak budou muset dávat pozor zejména na útočné duo Mandy Islacker a Saru Dabritz, které v probíhajícím ročníku nastřílely ve všech soutěžích dohromady 26 gólů. Pilíře zálohy bavorského celku tvoří Jill Roord a Sydney Lohmann, kvalitní výkony ve středu hřiště podává také slovenská reprezentantka Dominika Škrovánková, autorka dvou branek v letošním ročníku UEFA Women’s Champions League. Otazník visí nad startem slávistické odchovankyně Lucie Voňkové, která po absenci způsobené vleklým zraněním nastoupila v probíhající sezoně pouze ke dvěma zápasům za A-tým Bayernu.

První zápas čtvrtfinále mezi Slavií a Bayernem se odehraje 20. 3. na Sinobo Stadium, výkop je stanoven na 18:30. Permanentkáři, členové Odboru přátel, Fanklubu a majitelé vstupenky na Baník a Sevillu mají vstup zdarma. Více informací naleznete zde.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články