Přehled změn v kádru ženské Slavie! | SK Slavia Praha
Více

Přehled změn v kádru ženské Slavie!

V kádru slávistek došlo v zimě k několika změnám. Aktuálně přichází tři nové hráčky ze zahraničí, fotbalistky různých národností - Chile, Bosna a Hercegovina a Čechoameričanka.

Příchody

Slavia má nové tři hráčky ze zahraničí. Maria Jose Alondro Rojas Pino pochází z Chile, Melisa Hasanbegović z Bosny a Hercegoviny a Franny Cerny z USA. Všechny hráčky se do přípravy zapojí po reprezentačních akcích začátkem března. Více informací naleznete níže. Z hostování se navíc vrátila Jitka Chlastáková.

Odchody

V kádru bohužel již neuvidíme Američanka Morgan Proffitt, která se vrátila zpět domů z rodinných důvodů. Tereza Kožárová odešla na vlastní žádost do Slovanu Liberec.

Maria Jose Alondra Rojas Pino, narozena 17.12.1987 (Chile)

Chilská útočnice naposledy působila v Austrálii v klubu Canberra United, kam přestoupila na podzim 2018. Sezóna však již skončila, takže nyní může působit do konce sezony ve Slavii. Má také zkušenosti s Ligou mistryň za tým Gintra Universitetas, se kterým získala v sezoně 2017/2018 titul, a v minulosti také hrála za německý Herforder. V roce 2018 na Copa America (Mistrovství Jižní Ameriky) vstřelila důležité dvě branky proti Peru a Uruguay. Nakonec se jejich tým umístil na druhém místě.

Melisa Hasanbegović, narozena 13.4.1995 (Bosna a Hercegovina)

Naposledy působila v norském IK Grand Bodø, kde hrála v obraně téměř ve všech zápasech v základní sestavě a dokázala jednou skórovat. O sezonu dříve působila v nejvyšší soutěži Švédska v klubu Kvarnsveden, i zde téměř vše odehrála v základní sestavě. Její kariéra začala v Bosně a Hercegovině v klubu SFK 2000, který pravidelně vyhrával svou soutěž. Za tento klub si také zahrála Ligu mistryň a v roce 2016 v rámci prvního kola byla při souboji s velkým favoritem Rossiyanka, kdy v domácím zápase SFK remizovalo 0:0.
Rozhovor: https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Dalsi-posilou-slavistek-je-Melisa-Hasanbegovic-16313

Franny Cerny, narozena 22.7.1997 (USA)

Narodila se českým rodičům v Americe, takže díky tomu mohla poté nastoupit za českou reprezentaci. Bohužel cestování do Evropy nebylo jednoduché, tak stihla pouze 10 zápasů za U19, ve kterých vstřelila čtyři branky, a jeden zápas za ženy. Celou svou fotbalovou kariéru prošila právě v USA v univerzitních týmech a zažívá zde úspěchy.
Rozhovor: https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Posila-slavistek-Franny-Cerna-16307

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články