Příbram nám nedala nic zadarmo, hodnotil Souček | SK Slavia Praha
Více

Příbram nám nedala nic zadarmo, hodnotil Souček

Proměněnou penaltou nastartoval Tomáš Souček obrat utkání. ​„Kopal jsem hodně penalt, ale nikdy ne za stavu 2:0 nebo 3:0. Už jsem na tlak zvyklý," říká opora sešívaných.

Jaké bylo otáčet zápas s Příbramí?
„Bylo to těžké, otáčet jakýkoliv zápas není jednoduché. Soupeř se o to více namotivuje. Příbram nám nedala nic zadarmo. Dokud vedli, tak hráli výborné utkání, zvládali to dobře. Těžko jsme se tam dostávali."

Co se s vámi dělo v prvním poločase?
„Start byl dobrý, měli jsme dvě nebo tři šance. Kdybychom je proměnili, tak bychom hráli lépe než posledních dvacet minut. Po deseti minutách nám ustoupil tlak. Špatně jsme se tam dostávali, neřešili jsme dobře klíčové situace. Měli jsme sice převahu, ale jen třicet metrů od branky. K tomu nám dali gól. Otočka je vždycky těžká, museli jsme si to v kabině trochu vyříkat a začít hrát jinak. Naštěstí se to ve druhém poločase povedlo."

Bylo o půli v kabině hodně dusno?
„Prohrávali jsme, nemůže se nám to stávat. Vyříkali jsme si hodně věcí, ale spíš pozitivně, abychom se začali více pohybovat a s tím budou přicházet šance. To se povedlo."

Trenér Trpišovský při vaší penaltě zmizel někam do tunelu. Nemáte z něj legraci?
„Všichni trenéři dělají a zachovávají tradici v tom, co funguje. Každou penaltu, kterou kopneme, on nevidí. Čeká buď na aplaus nebo zklamání. Budu jen doufat, že bude aplaus trvat co nejdéle."

Jak těžké bylo jít za toho stavu na penaltu?
„Bylo to nepříjemné. Věděl jsem, že tlak stoupal. Prohrávali jsme 1:0. Kdybych ji nedal, tak ten tlak mohl jít dolů, bylo by to hodně složité na hlavu. Kopal jsem hodně penalt, ale nikdy ne za stavu 2:0 nebo 3:0. Už jsem na tlak zvyklý."

Nastartovalo vás to?
„Hodně, potřebovali jsme to. Kdybychom to dali v desáté minutě, tak takhle hrajeme celý zápas. Bylo to i vidět. Dali jsme na 1:1, pak hned přišla další šance. Po chvíli jsme dali na 2:1, pak už byla jedna šance za druhou. Měli jsme tak hrát celý zápas, ale za výsledek jsme rádi."

Ondra Kolář přišel o sérii neprůstřelnosti. Jak hodně vás to mrzí?
„Mrzí nás to, bavili jsme se o tom. Možná jsme to řešili až moc. Je mi to za něho líto. Možná jsme se báli až moc, aby se něco nestalo. Nevím, jestli to měl někdo v hlavě. Je škoda mít takovou šanci na rekord, ale má zase další motivaci jít do toho znova. Věřím, že to dokáže. Pořád je ale první tým a my máme tři body do tabulky. Rekordy jsou až plusové body."

Čeká vás Barcelona. Jak se těšíte?
„Těšíme se hodně, ale říkali jsme si, že se na to nemůžeme tolik soustředit. Šetřili jsme se na Příbram, nebylo to nic lehkého, žádný zápas není lehký. Teď si můžeme užívat, že jsme to zvládli bodově. Posledních třicet minut bylo skvělých. Těšíme se na souboj s Barcelonou. Uvidíme, jak si s nimi zaběháme."

Sledovali jste už jejich hru?
„Nesledovali, ale ani není to potřeba zas tak detailně zkoumat. Doma hodně koukám na fotbaly, Barcelona je jeden z nejlepších týmů na světě, takže ty hráče vidíme. Máme hodně hráčů nakoukáno už jen proto, že nás ty týmy baví."

Sledujete nejvíce Barcelonu?
„Mám hodně rád hlavně anglickou ligu, ale ze Španělska je sleduji spolu s Realem. Barcelona je asi nejatraktivnější."

Myslíte, že týmu, jako je Barcelona, může být váš fotbal nepříjemný?
„Hodně se řešilo, jak to zvládneme s Dortmundem. Kromě výsledku jsme to zvládli obstojně. Uvidíme, co bude s Barcelonou a jakou zvolíme taktiku. Věřím, že se na ně připravíme dobře a že s nimi odehrajeme dobrý zápas."

Je Barcelona tým, za který byste si rád jednou zahrál?
„Určitě, kdo by nechtěl hrát za Barcelonu? Patří do TOP3, možná jsou nejlepší na světě."

Dodávají vám výkony v Lize mistrů sebevědomí? Viděli jste, že to proti velkým týmům jde...
„Dává nám to hodně sebevědomí, přenášíme to i do ligy. Po Dortumundu jsme hráli dobrý zápas v Jablonci. Teď to bylo trošku ovlivněné reprezentační pauzou. Každý se vrátil v jiném stavu. Občas se to rozbije. což bylo vidět první poločas. Jsem rád, že budeme hlavou správně nastavení, máme tři body. Budeme se moci soustředit na Barcelonu."

Nerozklepou se vám kolena, když si budete s Messim měnit vlaječky?
„Zní to až vtipně, že si budeme s Messim měnit vlaječky a hrát proti takovým hráčům. Už jsme hráli s Dortmundem a Interem, jsou to podobní hráči. Barcelona má neuvěřitelnou útočnou trojku. Všichni se na to spíše těšíme. Půjdeme na hřiště s tím, že můžeme uspět. Nepůjdeme si to jen užít, ale také to zvládnout."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články